Burgernettip leidt tot aanhouding

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Zondagavond is naar aanleiding van een melding van een vechtpartij op de Breestraat waarbij een man zwaargewond is geraakt, een Burgernetoproep verspreid waarin het signalement van de vermoedelijke dader werd vermeld. De zwaargewonde man bleek ernstig mishandeld te zijn en is met een ambulance in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Burgernetoproep reageerde een oplettende deelnemer en zodoende kon de politie een 29-jarige man uit Zandvoort aanhouden en vervolgens insluiten. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.
Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.

Aanmelden bij Burgernet kan via www.burgernet.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing