Bus voor de SIG

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De SIG heeft een mooie grote bus voor het vervoer van cliënten naar en van de dagbesteding cadeau gekregen van vervoersbedrijf Met en Co. Na een laatste technische check en voorzien van SIG-stickers aan voor- en zijkanten werd de bus maandagmiddag overgedragen. Tijdens een officieel moment overhandigde directeur Cees Buur van Met en Co de sleutels aan SIG-directeur Jan Kroft.

Met en Co, zakelijke dienstverlener in personenvervoer, stopte eerder dit jaar met gehandicaptenvervoer als onderdeel van het bedrijf. De hiervoor ingerichte (rolstoel)bussen worden van de hand gedaan. Het idee om een van de bussen aan de SIG cadeau te doen, kwam van zusterbedrijf BUKO, dat net als Met en Co deel uitmaakt van investeringsgroep Scheybeeck. BUKO is zijdelings betrokken 'ere-vrijwilligers' Jaap en Ellie Durge van de SIG, die onlangs de zilveren erepenning van de gemeente Beverwijk ontvingen. Buko gaf de behoefte aan een extra bus aan Met en Co door, die daar graag gehoor aan gaf.

Als enige zorginstelling in de regio verzorgt de SIG het vervoer van cliënten naar de dagbesteding in eigen beheer uit, met eigen busjes en vrijwilligers. Hierdoor kunnen cliënten de dagbesteding krijgen die qua wensen en talenten het beste bij ze past, zonder hiervoor een maximum afstand te hanteren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing