Buurtbemiddeling Beverwijk bemiddelde al 84 keer sinds begin van het coronajaar 2020

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Sinds de start van Buurtbemiddeling in Beverwijk op 1 januari 2020 is Buurtbemiddeling Beverwijk al ingeschakeld bij 84 conflicten. Het team van 10 bemiddelaars zet zich samen met de projectleider vol enthousiasme in om voor al deze buren het aangetaste woongenot te verbeteren. Buurtbemiddeling voorkomt dat irritaties en ruzies tussen buren uit de hand lopen en dat andere instanties zoals de politie moeten worden ingeschakeld om tussenbeide te komen.

Meer irritatie tussen buren door corona
Meer thuiswerken. Kinderen die niet naar school kunnen en thuisonderwijs hebben. Thuisquarantaine. Allemaal maatregelen die van grote invloed kunnen zijn op ieders woongenot. Buren horen en zien elkaar meer dan ooit. En dat is niet altijd even fijn. Gelukkig kunnen buren in Beverwijk sinds vorig jaar rekenen op ondersteuning door de Buurtbemiddeling.
Ondanks alle beperkingen zoekt de projectleider samen met het team steeds naar manieren om de betrokken buren toch hulp te kunnen bieden. Veel gesprekken vinden telefonisch plaats. Dit geeft de buren de kans even stoom af te kunnen blazen. Waar mogelijk voor alle betrokkenen bemiddelen de bemiddelaars op locatie met inachtneming van de coronamaatregelen.

Erkend door Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
Vorige week ontving Buurtbemiddeling Beverwijk een mooie waardering voor al het werk. Een jaar na de start van Buurtbemiddeling in Beverwijk heeft deze organisatie de officiële erkenning ontvangen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CCV neemt sinds 2011 de kwaliteit van de Buurtbemiddelingsorganisaties in Nederland onder de loep door middel van een kwaliteitstoets. Buurtbemiddeling Beverwijk heeft deze toets doorstaan en aangetoond aan alle kwaliteitscriteria te voldoen.
Deze erkenning is voor de inwoners van Beverwijk een kwaliteitswaarborg als ze gebruik maken van Buurtbemiddeling. De bemiddelaars zijn allemaal getraind, worden jaarlijks bijgeschoold en werken volgens de succesvolle methodiek Buurtbemiddeling. Zij gaan onpartijdig en neutraal met de betrokken buren in gesprek en gaan vertrouwelijk om met alles wat er besproken wordt.

Heeft u interesse om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Of ervaart u zelf overlast? Neem contact op met Buurtbemiddeling Beverwijk: 0251-300 375 of [email protected] Voor meer informatie: www.buurtbemiddelingbeverwijk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing