Buurtvrouwtje in het zonnetje gezet

Door: Bos Media Services

(Foto: Leo Tillmans)

BEVERWIJK - De 70-jarige Francien is door haar buurtbewoners in het zonnetje gezet. Dat gebeurde afgelopen weekeinde tijdens een buurtfeest aan de Bleriotlaan. Het 'buurtvrouwtje', zoals ze wordt genoemd, kreeg een diner aangeboden.  

Vanwege de landelijke Burendag, afgelopen zaterdag, organiseerden de buren van de Bleriotlaan zondag een buurtfeest. Mevrouw Faill bedacht dit leuke initiatief, betrok de gemeente Beverwijk en de Stichting Welzijn Beverwijk bij de organisatie en maakte een aantal sponsors enthousiast. Er was een panna voetbalveld, een springkussen, een DJ, een spelletjesbus en een knuffelboom. Verder waren er onbeperkt popcorn en suikerspinnen verkrijgbaar. De bewoners namen zelf eten en drinken mee en supermarkt Albert Heijn sponsorde limonade en koffie.

Een super actie van mevrouw Faill, die werd beloond met een prachtig boeket. Tijdens het feest is ook buurtvrouwtje Francien in het zonnetje gezet. Deze mevrouw doet werkelijk van alles voor de buurt en haar bewoners, ongeacht rangen, standen en afkomst. Ze spreekt hangjeugd aan, kookt gezond voor zieke mensen, leent haar auto uit, prikt dagelijks papier, bemiddelt bij burenruzie en doet nog veel meer. Alle buurtkinderen bedankten Francien met een roos.

Een grote wens van Francien was dat ze haar kinderen en kleinkinderen eens mee zou kunnen nemen naar een restaurant. Ze heeft een klein inkomen en heeft hiervoor gespaard, maar dat bleek niet nodig. Het Huurdersplatform en woningcorporatie Woon op Maat boden haar dit etentje aan. Zo kon het buurtvrouwtje zondagavond, op haar 70e verjaardag, met haar hele gezin uit eten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing