BUUV nu ook voor bewonersinitiatieven

Door: Ab Jenema

REGIO -BUUV.nu is een website waar mensen berichtjes kunnen plaatsen om kosteloos iets met of voor elkaar te doen.  Bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners die mensen willen leren kennen. Ouderen die niet stil willen zitten en hun kennis willen delen. Automobilisten die aanbieden iemand naar een doktersbezoek te brengen. Nieuwe Nederlanders die de taal willen leren. Tuinhelden zonder tuin. Koffieliefhebbers die met elkaar de dag doornemen. Klushelden, hondenuitlaters, kooktalenten, theaterliefhebbers en sportmaatjes.

BUUV is er ook voor bewoners die een vraag of aanbod hebben in groepsverband. Denk hierbij aan het samen organiseren van een buurtbarbecue, een rummikub-, eet- of wandelclub of samen zorgen voor meer groen in de wijk. Je kunt ook met een aantal bewoners een mantelzorger helpen, of samen wekelijks de boodschappen doen voor een oudere die dit niet meer zelfstandig kan. Op de website herken je deze activiteiten door het groepslogo wat er aan toegevoegd is. Op deze oproepjes kunnen meerdere mensen reageren.

Op de website IJmond. BUUV.nu kun je een profiel aanmaken en vervolgens een berichtje plaatsen of reageren op een berichtje van een ander. Wie dat liever even samen doet of geen toegang heeft tot internet kan buiten de schoolvakanties ‘s morgens  langs komen tijdens de BUUV inloop:

Velsen:         Servicecentrum Vrijwilligerswerk, Plein 1945 nummer 10. Dinsdag en donderdag.

Heemskerk:    Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1. Maandag en vrijdag

Beverwijk:     Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan2. Dinsdag

                   Wijkcentrum Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c.Donderdag  en vrijdag

 

Voor vragen kunt u mailen aan [email protected] of bellen naar 0255-548547 (Velsen) of 0251-676886 (Beverwijk en Heemskerk).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing