Cabaret en musical centraal in "Bekijk 't Maar"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Over enkele maanden viert het radioprogramma "Bekijk 't Maar" het 12,5-jarig bestaan. Tevens wordt dan de 500e aflevering uitgezonden van dit programma en dat belooft een zeer bijzonder programma te gaan worden. Maar voordat het zover is verwacht presentator Maus Granaat samen met zijn team nog een aantal zeer interessante gasten in de reguliere uitzendingen op zondagavond. Aanstaande zondag is dat Evert de Vries, de grondlegger van zowel het Amsterdams Kleinkunst Festival als de Paul van Vliet Academie in Den Haag.

Evert de Vries (1950) doorliep de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar, alwaar hij in 1978 afstudeerde. Met Martin van Waardenberg richtte hij de cabaretgroep "Van Santen, Van Santen en Van Santen" op. Daarna werkte Evert voor de radio, trad op met de cabaretformatie "Heren op Zicht" en voerde vele regies uit. Ook vertolkte hij gastrollen in verschillende televisieseries. In 1988 startte Evert het Amsterdams Kleinkunst Festival, onder meer bekend van de Wim Sonneveldprijs voor jonge beginnende kleinkunstenaars. Evert bedacht ook de Annie M.G. Schmidtprijs en is tot op heden artistiek directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zijn inzet hiervoor leverde hem in 2007 een Koninklijke onderscheiding op. Op zondag 26 februari 2012 is Evert de Vries te gast bij Radio Beverwijk in de studio. Tijdens het programma "Bekijk 't Maar" zal presentator Maus Granaat met hem spreken over zijn veelzijdige carrière. Luisteraars kunnen desgewenst ook vragen stellen, door tijdens het programma te bellen naar de studio.

Een week later, op zondag 4 maart 2012, neemt Jorge Verkroost plaats achter de microfoon. De 33-jarige acteur speelt momenteel in de musical "Droomvlucht", die te zien is in het Efteling theater. Het grote publiek kent Verkroost als alternate van Danny de Munk in "Ciske de musical", een rol die hij twee jaar lang voor zijn rekening nam. Het vak leerde hij onder meer van Willem Nijholt, Pia Douwes en Karin Bloemen, bij wie hij workshops volgde. Ruim twee jaar geleden was Jorge Verkroost ook al eens te gast bij Radio Beverwijk, inmiddels is er weer voldoende gespreksstof voor een nieuwe kennismaking met deze bevlogen theaterpersoonlijkheid. De live uitzending van "Bekijk 't Maar" is op zondagavond tussen 19:00 en 21:00 uur, de herhaling altijd de daarop volgende woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur. In elke uitzending regent het prijzen, luisteraars maken kans op een drie-gangen-diner, kaarten voor theatervoorstellingen, een fish spa behandeling en een compleet arrangement op de Amsterdamse feestboot MS De Jordaan. De prijsvraag is ook op www.bekijktmaar.com te vinden.

Radio Beverwijk is te ontvangen via 104.5 FM op de kabel in de gemeente Beverwijk, via 105.4 FM in de ether (regio IJmond) en via www.radiobeverwijk.nl wereldwijd als livestream op het internet.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing