Cadeaubon horeca voor medewerkers van Heliomare en de scholen in Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Afgelopen donderdag heeft wethouder Hanneke Niele samen met Teun-Jan Tabak (fractievoorzitter CDA) en Steff van der Zon (voorzitter van KHN Beverwijk) een cadeaubon van de Beverwijkse horeca uitgereikt aan medewerkers van Heliomare. De cadeaubon van € 25,- wordt gefinancierd door een subsidie uit het Corona Herstelfonds van de gemeente Beverwijk.

Het idee van het uitreiken van een cadeaubon is ontstaan bij de raadsfractie van het CDA, die daarvoor een motie indiende tijdens de raadsbehandeling van het Herstelfonds. De motie kreeg steun van de gehele gemeenteraad. Stef Klijn van restaurant Gewoon in Wijk aan Zee heeft het initiatief uitgewerkt samen met de Beverwijkse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het bestuur van KHN heeft besloten om de cadeaubonnen aan te bieden aan de werknemers van Heliomare en aan de leraren en medewerkers van de scholen in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Steff van der Zon van KHN Beverwijk: “Hoe leuk is het om in deze donkere tijd ondernemers, zorgmedewerkers en leraren in het zonnetje te zetten. Bovendien is het een mooie economische stimulans, het geld vloeit direct terug naar de economie. We hopen dat er veel bonnen worden ingeleverd.”

Jan Welners van de Raad van Bestuur van Heliomare reageerde enthousiast: “Ik vind het geweldig dat deze mooie geste wordt gedaan voor 2 zwaar getroffen sectoren. Nu de coronacrisis maar voortduurt wordt er toch minder meegeleefd met de medewerkers. Mar de opgave is er niet minder om. Daarom legt Heliomare ook een bedrag bij zodat alle medewerkers van alle afdelingen ook buiten Wijk aan Zee een cadeaubon ontvangen.”

De afdeling Beverwijk van de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland heeft in juni van dit jaar 3 aanvragen ingediend voor subsidiegeld vanuit het Corona Herstelfonds. KHN is blij dat één van de drie initiatieven, namelijk het verspreiden van cadeaubonnen, is gehonoreerd. KHN heeft hiervoor een bijdrage van € 29.450,- uit het Beverwijkse Herstelfonds ontvangen.

De bonnen worden nog voor de kerst bij de scholen en Heliomare afgeleverd zodat de bonnen onder de medewerkers kunnen worden verspreid. De ontvangers hebben daarna tot en met 31 december 2022 de tijd om de bon te in te wisselen bij de horeca.

De bonnen kunnen ingewisseld worden bij alle KHN-leden in Beverwijk en Wijk aan Zee. Voor een overzicht kunnen de mensen met een bon kijken op een lijst:

https://www.khn.nl/nieuws/lijst-met-horecabedrijven-beverwijk-en-wijk-aan-zee-voor-inleveren-voucher

Herstelfonds Beverwijk
Het herstelfonds van de gemeente Beverwijk is een initiatief van de gemeenteraad om bedrijven en instellingen te helpen herstellen van de coronamaatregelen. De gemeenteraad heeft er een bedrag van € 1.000.000,- euro voor gereserveerd.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing