Calamiteitenproef Sluizenroute IJmuiden van start

Door: Jan Pronk

IJMUIDEN - Vanaf 4 juli start Rijkswaterstaat met een calamiteitenproef op Sluizencomplex IJmuiden. Dit houdt in dat de sluizenroute op bepaalde momenten geopend wordt voor gemotoriseerd verkeer, in de richting van Velsen-Noord naar IJmuiden. Deze openingen vinden de komende weken plaats op vijf momenten gedurende twee uur. Onder begeleiding van verkeersregelaars wordt de route dan geopend.

Calamiteitenproef
Rijkswaterstaat onderzoekt met deze proef of de sluizenroute op veilige wijze als lokale route kan dienen tijdens een calamiteit bijvoorbeeld in de Velsertunnel. De proef duurt 2 weken en vindt plaats op de volgende momenten:

- dinsdag 4 juli 15:30-17:30

- donderdag 6 juli 15:30-17:30

- maandag 10 juli 15:30-17:30

- dinsdag 11 juli 15:30-17:30

- donderdag 13 juli 15:30-17:30

Veiligheid

Gedurende de proef geldt: veiligheid voorop. Indien er onveilige verkeerssituaties ontstaan kan een proefmoment voortijdig worden beëindigd. De veiligheid van de weggebruikers en mogelijke hinder voor de scheepvaart wordt gedurende de openingsmomenten nauwkeurig gemonitord. Langs de route worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Velsertraverse

De sluizenroute is gedurende de proef bedoeld als ‘ventiel’ voor lokaal verkeer uit Velsen-Noord, Beverwijk en Heemskerk naar IJmuiden. De route is géén doorgaande omleidingsroute. Daarvoor is de capaciteit van de sluizenroute onvoldoende. De huidige omleidingsroute vanwege de werkzaamheden aan de Velsertraverse blijft dus van kracht voor verkeer met een bestemming verder (zuidelijker) dan IJmuiden.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing