Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament

Door: Bos Media Services

Waarnemend burgemeester Freek Ossel reikte aan Magnus Carlsen een medaille uit.

WIJK AAN ZEE - Voor de vierde keer heeft de uit Noorwegen afkomstige Magnus Carlsen (24) het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. De regerend wereldkampioen had zondagmiddag voldoende aan remise om de leidende positie in het klassement te behouden. Het leverde hem een geldbedrag van 10.000 euro op en een eigen lied, dat door het Wijk aan Zees gemengd mannenkoor WazManK voor hem werd gezongen. 

In aansluiting op het grote succes van de Smaakmarkt, die sinds 2013 in juli en augustus op het Julianaplein wordt georganiseerd, was voor het slotweekeinde van het Tata Steel Chess Tournament een winterse editie van dit evenement bedacht met de titel Koninginnemarkt. IJscarver Maxim Gazendam maakte van een ijsblok een schaakstuk, een straattheatergroep presenteerde een geheel eigen interpretatie van het levend schaakspel en er was volop eten en drinken verkrijgbaar. Rond 18:15 uur werd winnaar Carlsen in de ‘Chess Express’ vanuit sporthal De Moriaan naar het Julianaplein gebracht.

Daar wachtte hem een huldiging met in de hoofrol de leden van het koor WazManK, die speciaal voor hem een lied hadden opgenomen. De schaakgrootmeester kreeg een cd met de opname mee naar huis. Carlsen speelde zondagmiddag zijn laatste partij van het toernooi tegen de Kroaat Ivan Saric. Zijn uiteindelijke score bedroeg 9 punten, een halve punt meer dan Anish Giri (Nederland), Wesley So (Verenigde Staten), Ding Liren (China) en Maxime Vachier-Lagrave (Frankrijk) er wisten te bemachtigen. Na afloop liet Carlsen weten dat hij weliswaar gewonnen heeft, maar niet tevreden is over hoe hij zelf heeft gespeeld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing