CDA in gesprek met TATA over grafietregens

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Afgelopen vrijdag heeft een CDA-delegatie van de provincie en de afdelingen Amsterdam, Beverwijk, Velsen en Heemskerk het terrein van TATA en Harsco bezocht. De CDA-delegatie was daar op uitnodiging van TATA, naar aanleiding van de brandbrief die de CDA-ers enkele weken geleden stuurde naar hun eigen Tweede Kamerfractie. In deze brandbrief vroegen zij aandacht voor de problemen met de grafietregens. Tijdens het bezoekt lichtte TATA toe welke acties zij nemen om de directe overlast op de omgeving te verminderen. Zo is TATA bezig met de bouw van een hal over de overlast gevende locatie en zoeken ze naar een structurele oplossing van de uitstoot van fijnstof. De uitstoot kan mogelijk effecten hebben op de gezondheid, dat wordt nu door de provincie onderzocht.

Lijsttrekker voor de Provinciale Staten Dennis Heijnen is tevreden over het bezoek. "We zijn in gesprek gegaan met TATA over de heersende overlast. TATA heeft zelf aangegeven dat het genoeg is geweest en is duidelijk oplossingsgericht bezig, zowel voor de omgeving als voor het eigen personeel. Problemen die voorheen geaccepteerd werden, worden dat nu niet meer en de klachten worden serieus opgepakt. Paul Meiland, gemeenteraadslid voor CDA Beverwijk, is ook blij met de uitnodiging en het bezoek. "Door het gesprek samen aan te gaan, hebben we het gevoel dat naar onze zorgen wordt geluisterd." Frank Frowijn maakte ook deel uit van de delegatie en is tevens CDA-lijsttrekker voor het waterschap: "Het was goed om te horen dat Harsco straks ook minder water gebruikt in zijn proces en er dus ook minder water hoeft te worden gezuiverd." 

"Heijnen vult aan: Het CDA heeft het probleem van de grafietregens meerdere keren geagendeerd. We zijn blij dat TATA nu overgaat op actie en blijven dit natuurlijk op de voet volgen. TATA blijft een mooi bedrijf met en lange historie en zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Alleen door het structureel aanpakken van de overlast kunnen bedrijf en omgeving met elkaar verder."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing