Cecilia van Weel zegt vaarwel

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Cecilia van Weel stapt per direct uit de plaatselijke afdeling van het CDA. De huidig (demissionair) wethouder voor die partij heeft haar vertrouwen in het afdelingsbestuur verloren. Dat heeft ze zojuist via de gemeente Beverwijk in een persverklaring laten weten.

"Ik heb besloten geen deel meer uit te willen maken van het CDA Beverwijk-Wijk aan Zee.
Het afdelingsbestuur van het CDA heeft de fractie dringend geadviseerd een andere kandidaat naar voren te schuiven voor het wethouderschap: 'Het belang van college-deelname door het CDA wordt het beste gediend door een andere kandidaat naar voren te schuiven', aldus het bestuur van het CDA.

Voorafgaand aan de verkiezingen heeft het hele CDA Beverwijk met applaus ingestemd met mijn lijsttrekkerschap en mij vervolgens breed voorgesteld als wethouderskandidaat. Terwijl de 'verkiezingsinkt' nog nat is, heeft het CDA-bestuur mij als kandidaat laten vallen. Deze handelwijze ervaar ik als onbehoorlijk en in strijd met al de principes van het CDA.

Daar kan en wil ik niet bij horen. Ik heb mij altijd verre gehouden van achterkamertjespolitiek. Nu heb ik ervaren hoe respectloos het CDA omgaat met haar wethouderskandidaat. Achter mijn rug om is er over mijn kandidatuur gesproken. Daardoor ben ik beschadigd en is het vertrouwen weg. In deze omstandigheden is het voor mij niet doenlijk om als wethouder of raadslid te functioneren.

Met pijn in mijn hart verlaat ik de Beverwijkse politiek. Mijn vertrek voelt als kiezersbedrog aan ruim 700 inwoners die op mij hebben gestemd en hun vertrouwen gaven. Helaas kan ik hun vertrouwen de aankomende vier jaar niet waarmaken."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing