Certificaat voor Voedselbank IJmond-Noord

Door: Bos Media Services

Caroline van der Graaf (bestuurslid Voedselbank Nederland) overhandigde het certificaat aan Huub de Kruijf (voorzitter Voedselbank IJmond-Noord).

BEVERWIJK - Voedselbank IJmond-Noord heeft het 'groene certificaat'ontvangen, een document dat wordt verstrekt wanneer de voedselveiligheid bij de organisatie in orde is. Voorzitter Huub de Kruijf nam het certificaat vanmiddag in ontvangst. De wethouders Haydar Erol (Beverwijk) en Cees Beentjes (Heemskerk) waren daarbij aanwezig.

Waren er tien jaar geleden nog maar 22 voedselbanken in Nederland, inmiddels zijn er 161 actief. Samen zorgen ze ervoor dat ongeveer 100.000 monden gevoed worden. Die toename was voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2011 aanleiding om de voedselbanken kritisch onder de loep te leggen en de voedselveiligheid zeker te stellen. Een 38 pagina’s tellend handboek moet de vrijwilligers van de voedselbanken in het hele land duidelijk maken hoe ze op verantwoorde wijze te werk gaan. Van het schoonmaken van de loods en de vrachtwagen tot aan het hanteren van controlelijsten die geparafeerd moeten worden, in het hele proces is continu aandacht voor de voedselveiligheid. Inmiddels hebben 108 van de 161 voedselbanken in Nederland het 'groene certificaat' ontvangen. Jaarlijks zullen onaangekondigde inspecties plaatsvinden, zodat de voedselveiligheid ook in de toekomst gegarandeerd blijft. Wethouder Haydar Erol sprak namens de betrokken gemeenten zijn waardering uit voor het werk van Voedselbank IJmond-Noord. ,,Jullie helpen verspilling tegen te gaan en de stille armoede te bestrijden.’’ De wethouder maakt zich echter ook zorgen: ,,Kennelijk zijn onze voorzieningen ontoereikend om iedereen te laten meedoen in de maatschappij.’’ Op 11 december houdt Voedselbank IJmond-Noord samen met leerlingen van het Kennemer College een grote inzameling van voedsel bij 7 supermarkten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing