“Chopin …. en zijn verlangen”

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK  - De Lions Club Beverwijk organiseert dit jaar tijdens de Beverwijkse  feestweek voor de achtste keer het Muziekfestijn voor Ouderen. Ook in de komende jaren wil de Lions Club Beverwijk dat blijven doen. Eén van de fundraising activiteiten hiervoor is de organisatie van een klassiek matinee. 
In 2017 hebben Regina Albrink en Klaas Hofstra de voorstelling Beethoven vs. Beethoven opgevoerd.  
Dit optreden is met groot enthousiasme door het publiek ontvangen. Om die reden organiseren de Beverwijkse Lions ook dit jaar weer een klassiek matinee.

Op zondag 27 mei 2018 zal de voorstelling “Chopin …. en zijn verlangen” worden opgevoerd in  Nieuw Akerendam, Mr. Van Lingenlaan 2 te Beverwijk. De productie wordt wederom verzorgd door:

Concertpianiste:  Regina Albrink

Acteur         :  Klaas Hofstra

In het kort:

Frédéric Chopin is in 1910 geboren en stierf in 1849. 

Na teleurstellingen in Wenen kwam hij na omzwervingen via Salzburg, München en Stuttgart, in Parijs terecht.

Negen jaar lang heeft hij daar een verhouding gehad. Deze kwam ten einde en twee jaar daarna stierf Chopin op 39 jarige leeftijd aan tuberculose.

  

Het leven van Chopin wordt uitgebeeld en verteld door Klaas Hofstra. Degene die Klaas zijn performance over Beethoven versus Beethoven heeft gezien, weet hoe aangrijpend hij dit kan vertolken.

De bijbehorende pianostukken worden uitgevoerd door Regina Albrink. Zij zal een 8-tal stukken spelen die door Chopin zijn gecomponeerd en die betrekking hebben op zijn  leven en de tijd waarin hij leefde. Uitgevoerd worden onder andere: Grande Valse Brillante, Barcarolle en Prelude opus 28, beter bekend als “De Regendruppel”.

Kaarten zijn te bestellen via [email protected] of bij de Tandartsengroepspraktijk Vondellaan 27 te Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing