Cliëntenraad Beverwijk zoekt versterking

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Er is weer ruimte om het team van de Cliëntenraad Beverwijk te versterken. De Cliëntenraad Beverwijk gaat over de belangen van inwoners van Beverwijk met een inkomen op of rond het minimumniveau. Hieronder vallen de mensen met een laag inkomen of die een gemeentelijke uitkering ontvangen zoals de bijstandsuitkering WWB of een andere uitkering (zoals de WAO, WIA, WAJONG etc). De leden van de Cliëntenraad geven advies aan het college van burgemeester en wethouders (B&W). De leden van de raad vertegenwoordigen de cliënten die gebruik maken van de diensten voor minima.

De Cliëntenraad geeft gevraagd, maar ook ongevraagd advies aan het college van B&W onder andere bij het maken van nieuwe beleidsnota’s, beleidswijzigingen en verordeningen. De raad wordt op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in regelgeving en de uitvoering van gemeentelijke taken. Een beleidsambtenaar van de gemeente schuift aan in het maandelijkse overleg. Gesignaleerde problemen of klachten worden daar besproken.

Met de Wet Werken naar Vermogen (WWnV), de invoering van de wijzigingen in de Wet Werk en Bijstand (WWB), de ontwikkeling van het Werkplein, het minimabeleid en een nieuw klantencontactcentrum zijn veel veranderingen en ontwikkelingen gaande. De Cliëntenraad doet haar best overal bij betrokken te zijn en op deze en nieuwe veranderingen in te springen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de voorzitter Jim Kesseling, telefoon 0251-246089 / 06-14215123 of secretaris Barbara Rietkamp telefoon 06-18770787.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing