Clubkampioenschap kickboksen is groot succes geworden

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Maar liefst 28 gevechten vonden plaats tijdens het afgelopen zondag gehouden clubkampioenschap van Team Spirit Beverwijk. Het evenement, dat plaats vond bij Cardio Fitness Beverwijk aan de Parallelweg 128g te Beverwijk, werd een groot succes met een compleet uitverkochte zaal. In het veelbesproken slotgevecht wist Tom van Duivenvoorde zich niet staande te houden. In een spannende en spectaculaire wedstrijd ging hij in de derde ronde onderuit.

De spanning was zondagmiddag te snijden, toen Tom van Duivenvoorde (Team Spirit Beverwijk) de ring betrad om te vechten tegen Muhammad Balli. Al in de eerste ronde had Van Duivenvoorde het moeilijk. De scheidsrechter gaf hem acht tellen en hij wist zich goed te herstellen. De tweede ronde zette hij op zijn naam en daarmee leek hij de wedstrijd naar zich toe te trekken, vooral ook omdat opponent Balli zichtbaar vermoeid raakte. Het tij keerde echter toen Tom van Duivenvoorde in de derde ronde tegen een stoot opliep en knock-out ging.

Winst was er wel voor Mustapha Benlyazid (‘Mous’) tegen Rabar Ismael. Weliswaar was het voor Mustapha bepaald niet zijn beste partij, waardoor zijn tegenstander de ruimte kreeg om punten te scoren, maar in de derde ronde wist hij de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken en kwam hij als winnaar uit de strijd. Ook nieuweling Jens Boon wist de vele fans die hij had meegebracht tevreden te stellen. Op spectaculaire wijze wist hij zijn tegenstander Bilal Lambribti al in de eerste ronde knock-out te slaan. Een veelbelovend resultaat voor deze kickbokser, die zondag zijn eerste officiële wedstrijd vocht.

Ook Dayli Nasibdar, Sander Spa, Jessy van der Meer, Thies Buur en Tim Baltus, allen uitkomend voor Team Spirit Beverwijk, wisten hun partij te winnen. Bij de dames gold hetzelfde voor Vanilla van Marsbergen, zij had aan Noor Meftah een min of meer gelijkwaardige tegenstander en wist uiteindelijk op punten het gevecht te winnen. Ook Kiki Bont stapte als winnaar uit de ring, nadat ze Kyturah Asare op punten had verslagen. Ze had er een flinke kluif aan, maar wist telkens aan het einde van de ronde net iets meer te geven. Onder haar fans in de zaal bevond zich ook de bekende rapper Lange Frans.

De partij tussen Servano de Wit (Team Spirit Beverwijk) en Seif Otay eindigde onbeslist. Servano kreeg een waarschuwing waardoor hij op punten achterliep. Zonder deze waarschuwing zou hij zeker de overhand hebben gehad in het gevecht en had hij de partij op zijn naam gezet. Desalniettemin een mooi resultaat, zeker gezien de kwaliteiten van zijn tegenstander. Debbie Keskin, nauw betrokken bij de organisatie van het clubkampioenschap: “Het mooie van dit evenement is dat er een zeer gemêleerd publiek op af komt. We hadden echt van jong tot oud binnen; papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, neefjes en nichtjes, enzovoort. Mede dankzij onze geweldige crew, juryleden, de sportarts en de ringspeakers is het weer een groot succes geworden. Een speciaal woord van dank aan onze leraren (sensei) Roy Tan en Dylan Massier, die meeste tijd doorbrengen met onze pupillen. Je ziet het team groeien onder hun toezicht.”

De volgende editie van het clubkampioenschap staat in de planning voor zondag 16 december 2018.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing