Coffeeshophouders ondertekenen convenant

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Eigenaren van de vier coffeeshops in de gemeente hebben een convenant getekend waarin aanvullend beleid, specifiek voor deze branche, wordt geregeld. Preventie vormt het uitgangspunt van het beleid, dat erop gericht is om met name het gezondheidsaspect voor cliƫnten van de coffeeshops te bewaken.

Beverwijk kent niet de overlast rond drugstoerisme zoals die in het zuiden van het land bestaat. Het voorkomen van overlast en criminaliteit speelt daarom in het Beverwijkse coffeeshopbeleid een ondergeschikte rol. De coffeeshophouders lieten eerder al blijken te willen meewerken aan een verantwoord softdrugsbeleid in Beverwijk, het doorlichten van de coffeeshops en preventie door middel van voorlichting zijn hiervan belangrijke onderdelen. De gemaakte afspraken zijn nu in een convenant vastgelegd.

"Een bevestiging dat je je werk naar eer en geweten doet", aldus Huub van den Brink, eigenaar van coffeeshop Splif in de Koningstraat. Hij tekende, net als de eigenaren van de coffeeshops Life, Tafne en Stingray, vorige week donderdag in het stadhuis. Namens de gemeente Beverwijk zette burgemeester Han van Leeuwen zijn handtekening. Van Leeuwen tekende ook meteen het Manifest Joint Regulation. In dit document roepen diverse stadsbestuurders uit het hele land het kabinet op om het telen van wiet toe te staan.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing