College benoemt adviescommissie toerisme

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk wil nadrukkelijker inzetten op de toeristische ontwikkeling van Beverwijk en Wijk aan Zee. Daarom is, in samenwerking met een brede afvaardiging van het toeristisch bedrijfsleven, gewerkt aan een toeristisch plan voor de periode 2015-2020.  

Wethouder Cecilia van Weel stelt: "Toerisme is een sterke verbinder. Het is niet alleen voor de eigen bewoners van Beverwijk belangrijk om in hun eigen woonomgeving te kunnen recreëren. Ook biedt het mogelijkheden om mensen van buiten te 'verleiden' om bij ons op bezoek te komen. Dat doen we onder andere door met elkaar Beverwijk en Wijk aan Zee elke dag weer een beetje mooier te maken. We moeten daarbij ook niet vergeten dat toerisme één van de dragers is van onze lokale economie. Goede toeristische voorzieningen zorgen voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dit trekt bezoekers aan die in Beverwijk en Wijk aan Zee hun geld uitgeven. En dat kan weer leiden tot meer omzet en werkgelegenheid bij onze bedrijven."

Onderdeel van het Beleidsplan Toerisme 2015-2020 is een meerjarig uitvoeringsprogramma met een overzicht van projecten en actiepunten. Gezien de veelheid en diversiteit van onderwerpen in het uitvoeringsprogramma moet er jaarlijks keuzes worden gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk heeft daarom een adviescommissie benoemd die het college daarover adviseert. De uiteindelijke beslissing over de projectkeuzes, de inzet en verdeling van het beschikbare budget ligt bij het college van burgemeester en wethouders. Voor een breed draagvlak voor de uitwerking van het uitvoeringsprogramma heeft het college vanuit verschillende partners uit de toeristische sector kandidaten benoemd voor de adviescommissie. De commissie bestaat uit de volgende leden:

  • De heer Peter Duin, namens het Toeristen Informatie Punt Wijk aan Zee en Beverwijk
  • De heer Fred de Ridder, namens horeca/strand
  • De heer Ton van der Scheer, namen de Ondernemersvereniging IJmond

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing