College Beverwijk spreekt zorg uit over ontwikkelingen Tata Steel

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Tata Steel kondigde gisteren een vermindering van 800 arbeidsplaatsen aan, waarbij gedwongen ontslagen niet uit te sluiten zijn. Een alarmerend bericht dat ons grote zorgen baart. Allereerst voor de medewerkers die het gaat raken en hun gezinnen.

Vanzelfsprekend veroorzaakt deze mededeling onrust en onzekerheid onder de vele inwoners in onze regio die hun brood verdienen bij Tata Steel. Daarom doen wij een oproep aan de directie om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen en goede afspraken te maken met OR en vakbonden. 

Natuurlijk vragen wij ons ook af wat deze ontwikkeling betekent voor de transitie naar groen staal. Tata Steel zegt dat de maatregelen nodig zijn voor de transformatie naar een schoner, groener en meer circulair staalbedrijf. Wij dringen al langere tijd aan op meer zekerheid over de transitie. Daarom roepen we het Rijk op hierover zo snel mogelijk maatwerkafspraken te maken. En te investeren in een gezonde leefomgeving voor onze inwoners met een toekomstbestendige groene staalproductie. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing