College presenteert financiële stukken

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Gisteren heeft het college van B&W de Programmaverantwoording en Jaarrekening 2011, de 1e Bestuursrapportage 2012 en de Financiële Kadernota 2013-2016 naar de gemeenteraad gestuurd.

In 2011 zijn de bestuurlijke inspanningen gericht geweest op de voortgang van de grote projecten, het verder op orde brengen van de gemeentelijke financiën, de stroomlijning van de bedrijfsvoering en een soepele overgang naar het nieuwe Stadhuis.
Het college kijkt terug op een jaar waarin op vele beleidsvelden positieve resultaten zijn geboekt. Om er een paar te noemen: wonen, de inrichting van de openbare ruimte, groen, parkeren, de Oostelijke Doorverbinding deel 3, de herstructurering van de Wijkerbaan, Westelijk Beverwijk en regionale samenwerking op het gebied van de voorbereiding transitie WMO en de jeugdzorg en de verbetering van de bereikbaarheid in IJmond Bereikbaar.

Het saldo van de jaarrekening 2011 is in lijn met de verwachting op basis van de 2e bestuursrapportage 2011. Dit betekent dat ook in deze economisch roerige tijden het voorspellend vermogen voor de financiën op orde is. De afwijking van de Jaarrekening ten opzichte van de Programmabegroting 2011 is minder dan 1% .
Echter op dringend advies van de accountant is de gehele post pensioenvoorziening wethouders in één keer in de Jaarrekening 2011 opgenomen in plaats van te spreiden over 5 jaarschijven. Het saldo is daardoor flink negatief beïnvloed, maar er ontstaat wel ruimte in de begroting voor de komende jaren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing