College wil geen opstelterrein voor treinen

Door: Bos Media Services

Wethouder Tim de Rudder

BEVERWIJK - Wethouder Tim de Rudder noemt het 'onhandig' van ProRail dat men de gemeente Beverwijk niet tijdig op de hoogte gesteld heeft van het feit dat men de mogelijkheid onderzoekt om in deze gemeente een opstelplaats voor treinwagons te realiseren. De gemeente heeft de informatie in eerste instantie langs informele kanalen en via de media moeten vernemen. De kans dat de opstelplaats daadwerkelijk in Beverwijk gaat komen lijkt overigens niet groot te zijn.

Uit een eerste schets van ProRail blijkt volgens De Rudder dat de ruimte op het Wijckerpoort terrein niet groot genoeg is. "Alleen wanneer een deel van de Velsertraverse zou worden afgegraven, zou daar genoeg ruimte zijn", aldus de wethouder. Een tweede optie vormt de locatie 'De Scheg', tussen de Parallelweg en de Wijkermolen. Daar is wel voldoende ruimte, maar dan zou de groenstrook geheel moeten verdwijnen. Bovendien is die locatie niet goed te bereiken. De Rudder liet de teleurstelling van het college in de houding van ProRail duidelijk blijken. ,,Het college is er om de belangen van de inwoners te behartigen, maar als ProRail ons niet tijdig informeert, zijn we niet in staat dat te doen.''

De wethouder gaf verder aan best bereid te zijn om constructief mee te denken over een locatie voor het opstelterrein, maar: "We zijn niet het afvoerputje van de regio. Het opstelterrein leidt tot meer treinbewegingen, ook overdag. Zo krijgen we wel de lasten, maar niet de lusten." De Rudder doelde hiermee op het feit dat ProRail voornemens heeft om de intercityverbinding Haarlem-Alkmaar weg te halen uit de Beverwijkse dienstregeling. Hij noemde de aanleg van een opstelterrein in Beverwijk verder 'niet logisch' en 'niet handig'.

Overigens heeft staatssecretaris Wilma Mansveld het laatste woord in de kwestie over het opstelterrein voor treinen in de regio. Wanneer er door ProRail geen overeenstemming wordt bereikt met een gemeente, wijst zij een terrein aan uit de beschikbare opties.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing