Controle hondenbelasting

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Vanaf maandag 17 augustus 2020 vindt weer een controle plaats op het bezit van honden. Daarvoor huurt de gemeente controleurs in van het bedrijf Legitiem BV uit Velp. De controleurs komen bij een deel van de Beverwijkse huishoudens langs om het hondenbezit te inventariseren. Als blijkt dat iemand een hond heeft waar geen belasting voor wordt betaald, wordt ter plekke een aangiftebiljet ingevuld. De controleurs van Legitiem kunnen zich legitimeren.

Voor het bezit van een hond heft de gemeente Beverwijk belasting. Het aantal honden dat iemand bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. In 2020 is het tarief voor één hond € 73,20 per jaar. Voor iedere extra hond € 102,60. Als iemand een hond bezit, moet men daarvan aangifte doen bij de gemeente. Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Dat kan digitaal op de website digitaalloket.cocensus.nl.

Men kan ook een aangifteformulier downloaden via www.cocensus.nl/beverwijk of dit formulier bestellen bij het Klant Contact Center via 0251-256 256.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing