Cultural Village Schaaktoernooi 2014

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Op zaterdag 29 en zondag 30 november 2014 wordt voor de negentiende keer het Cultural Village Schaaktoernooi gespeeld. Traditioneel is dit toernooi een grootmeester tienkamp. Echter, net als vorig jaar heeft het beperkte budget de organisatie genoopt er een weekendtoernooi van te maken. 

Aangezien het Internationaal Verbond van Europese Culturele Dorpen,
Cultural Villages of Europe, vijftien jaar bestaat wordt het een speciale editie.
Mede mogelijk gemaakt door de Stichting Schaakpromotie IJmond (SSIJ), de Gemeente Beverwijk, Adviesbureau Schrijvers en de Stichting Actief Wijk aan Zee.

De organisatie is er trots op een tweekamp te mogen organiseren tussen het jonge Groningse talent IM (2455) Jorden van Foreest (Europees jeugdkampioen 2013) en de gelauwerde Amsterdamse GM (2531) Friso Nijboer, winnaar BDO Chess Premier 2014 én tweevoudig winnaar van dit toernooi. Daarnaast worden twee vierkampen gespeeld. Eén met
jong Nederlands talent: FM Tycho Dijkhuis, FM Robby Kevlishvili
(winnaar BDO Chess Challenger 2014), Hing Ting Lai en Ilias vd Lende. De heren zijn goed aan elkaar gewaagd; dit belooft een mooie strijd te worden.
Voor deelnemers aan de tweede vierkamp wordt gezocht in de bij Cultural Village aangesloten dorpen.

Op zaterdag 29 november 2014 wordt het toernooi geopend door onder meer Bert Kisjes en Hans Böhm. De organisatie is ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een spannend toernooi wordt in de sfeervolle achterzaal van café de Zon waar de verrichtingen live kunnen worden gevolgd. Maar uiteraard ook via de internetsite van de organisatie (www.ssij.nl) zullen de dagelijkse
ontwikkelingen kenbaar gemaakt worden èn zijn de partijen live zichtbaar. Café De Zon is gevestigd aan de Voorstraat 54.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing