Cultuurmakers IJmond lanceert campagne

Door: Jan Pronk

IJMOND - In Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Wijk aan Zee zijn veel mensen, jong en oud, actief op het gebied van kunst en cultuur. Bijvoorbeeld door zelf muziek te maken, te fotograferen, te dansen, maar ook door les te geven, te organiseren of door als vrijwilliger mee te helpen bij een festival. Al deze mensen zijn cultuurmakers. Het zijn er meer dan je denkt. Om de culturele rijkdom van de IJmond zichtbaar te maken, start deze week een vrolijke postercampagne.

De campagne is een initiatief van Cultuurmakers IJmond, een platform voor en door cultuurmakers in deze regio. Aan kunstenaar en grafisch vormgever Maud van Gool werd gevraagd om met een ontwerp voor een raamposter te komen. Zij liet zich inspireren op de frisse kleuren van Dick Bruna en kwam met vier verschillende versies.

De posters zijn gratis op te halen bij centrale punten in alle IJmondgemeenten: in Beverwijk is dat het Centrum voor de Kunsten, in Wijk aan Zee de Kop van WaZ, in Heemskerk het Cultuurhuis en ook KunstForm Velsen in IJmuiden heeft posters liggen.

Op www.cultuurmakersijmond.nl/cultuurmakers kunnen de posters bovendien worden gedownload om ze zelf te printen. Om nog breder zichtbaar te maken waar en door wie cultuur wordt gemaakt, nodigt Cultuurmakers IJmond iedereen uit om foto’s van de posters via sociale media te delen met de hashtag #samencultuurmaken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing