Cursus Digisterker gaat weer van start

Door: Ab Jenema

IJMOND -  Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen heeft Stichting Digisterker de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

Cursisten leren tijdens de cursus stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen.

Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar de burger zelf zijn zaken kan regelen.

Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten.


Cursusdata zijn: 8 – 15 -22 – 29 maart av 10:00 – 12:00uur in Bibliotheek IJmuiden. Inschrijven via de website of bij de balie van de bibliotheek, of stuur een email naar: info@bibliotheekvelsen.nl. Cursus is gratis, wel wordt aangeraden het cursuswerkboek (€16,-) aan te schaffen.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken