Cursus "Hellup, mijn kind kan niet zonder"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus ‘Hellup, mijn kind kan niet zonder’ vindt plaats in Beverwijk en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn op 20, 27 maart en 3, 10 april. De terugkombijeenkomst vindt plaats op 8 mei.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:

- Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
- Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
- Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. De cursusavonden zijn op 20, 27 maart en 3, 10 april. De terugkombijeenkomst vindt plaats op 8 mei. Er kunnen maximaal 12 deelnemers medoen. U kunt zich telefonisch aanmelden op 0725272803 of 06-51992752. Aanmelden kan ook via het e-mailadres [email protected]. Brijder Beverwijk is gevestigd aan Zeestraat 43. Kijk voor meer informatie over Brijder op het internet. Surf naar www.brijder.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing