Cursussen beeldend bij Centrum voor de Kunsten

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK -  Niet voor niets is de muziekschool geëvolueerd tot het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Alle zintuigen willen ze beroeren en bereiken. Beeldende kunst hoort daar ook bij. Lessen waar je je helemaal kan over geven aan creativiteit, vormen de perfecte tegenhanger van een hectisch bestaan. Bovendien, het scherpt je denken, maakt je gevoelsleven rijker. En je leert beter kijken. 

Op dinsdagmiddag biedt het Centrum voor de Kunsten Beverwijk de allerkleinsten van 4 tot 8 jaar een creatief walhalla met de cursus Kunst met Kleintjes. Jonge onderzoekers van 8 tot 12 jaar vinden een vrijplaats bij het Kunstlab.  Hier komt van alles aan bod: tekentechnieken met heel verschillende materialen, ruimtelijke opdrachten en natuurlijk kleurenleer. Speciaal voor jongens is er TechFab waar je je op hout, metaal, steen, karton, gips en allerhande constructiematerialen kunt uitleven. Met hamers, zagen, vijlen, soldeerbouten, schroeven en beitels worden hangende, rijdende of bewegende objecten gemaakt. Op dinsdagavond gaan de volwassenen van beeldende vorming al experimenterend op zoek naar hun eigen stijl.

Er is ruimte voor schilder- en tekentechnieken, beeldhouwen, textielbewerking, mozaïek, boetseren, etsen en de fijne kneepjes van hoog- en diepdruk. Inspiratie voor de prikkelende opdrachten komen uit de hedendaagse kunst, trends en design. Als het aan de docent Judith van Lierop ligt, kun je niet genoeg experimenteren. Het allerbelangrijkste wat ze haar cursisten willen leren is hoe je je gedachten vorm geeft. Ofwel: hoe zet je ideeën om in producten. In een schilderij, een installatie, een beeld, noem het maar. Meer informatie over de cursussen beeldend van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is te vinden op www.tentvoortalent.nl. Wie een keer een proefles wilt doen, kan telefonisch contact opnemen met het centrum (0251 227673 of mailen naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing