Cursussen SeniorWeb in april 2019

Door: Jan Pronk

IJMOND - Het voorjaar is weer aangebroken en wat is dan mooier om met je iPad of je laptop je email of je WhatsApp te kunnen raadplegen?
Lekker lui op een bankje in de zon of gewoon in de huiskamer. Voor korte berichten hoef je dan niet meteen je vaste computer op te starten. Daarnaast is het nuttig om meer te weten over het gemak dat de computer in het algemeen kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte, die voor de deur staat. Iedereen die dat digitaal wil doen, kent de vele voordelen. Bijna alle gegevens zijn al door de belastingdienst ingevuld en na controle kun je het document meteen weer digitaal terugsturen. 

SeniorWeb IJmond geeft verschillende cursussen om op een prettige en duidelijke manier uitleg te geven bij de digitale mogelijkheden van deze tijd. Men kan ook ‘les aan huis’ krijgen en ook zijn er de zgn. inloopspreekuren. Makkelijker kunnen wij het niet maken. 

SeniorWeb is er voor iedereen die niet met de computer en internet is grootgebracht. Van onze cursisten horen wij: “Zoveel nuttige informatie. Had ik maar eerder een cursus gevolgd!”

Zo starten er in april in Heemskerk en Beverwijk weer cursussen iPad (voor het gebruik op de bank). Voor het algemene gebruik is er in Velsen een cursus Windows 10 ingepland. Het besturingsprogramma Windows 7 wordt n.l. in 2020 niet meer ondersteund door Microsoft.  Het is dus heel verstandig om op tijd kennis te maken met het nieuwe programma Windows 10.

SeniorWeb IJmond bestaat uit 15 enthousiaste, deskundige mensen die u de weg kunnen wijzen in de digitale wereld, begrijpelijk en betaalbaar. In slechts vier lessen wordt u met deze wereld vertrouwd gemaakt. Aanmeldingen en inschrijvingen lopen via de bibliotheek van Heemskerk, Beverwijk of IJmuiden/Velsen. 

U kunt ook lid worden. Dit jaar is dat gratis, omdat SeniorWeb Nederland 20 jaar bestaat. Daarom krijgen alle mensen die zich melden voor een cursus  het lidmaatschap 2019 cadeau. (Het lidmaatschap loopt automatisch af, dus men zit er niet aan vast.) 

U ontvangt dan elk kwartaal het magazine ‘Enter’ en u kunt gebruik maken van de vele online cursussen die SeniorWeb Nederland te bieden heeft. 

Programma april 2019:

Maandag 1 april:

In de bibliotheek Heemskerk start op maandag 1 april een cursus iPad (4 maandagen). Aanvang: 10.00 uur. Inschrijving via de bibliotheek.

Dinsdag 2 april:

In de bibliotheek Beverwijk start op dinsdag 2 april om 10.00 uur ook een cursus iPad (4 dinsdagen). Inschrijving via de bibliotheek.

Donderdag 4 april:

In de bibliotheek IJmuiden/Velsen start op donderdag 4 april om 10.00 uur een 

cursus Windows 10 (4 donderdagen). Inschrijving via de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie ook op onze website of ga naar de klantenservice van uw bibliotheek:  www.seniorwebijmondnoord.nl                     

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing