D66 draagt Suzanne Klaassen voor als wethouder in Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De fractie van D66 Beverwijk maakt bekend dat Suzanne Klaassen wordt voorgedragen als nieuwe wethouder in het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beverwijk. Zij is de beoogd opvolger van Brigitte van den Berg die onlangs is verkozen in het Europees Parlement. 

Ervaring 

Suzanne Klaassen (41 jaar, wonend in Haarlem-Noord), is werkzaam bij VNO NCW voor MKB-Nederland. Zij was van 2015 – 2020 Statenlid in de Noord-Holland en woordvoerder op o.a. de portefeuilles klimaat en energie, circulaire economie en omgevingswet. Daarvoor heeft ze gewerkt bij PWN-drinkwaterbedrijf en duinbeheerder voor Beverwijk & Wijk aan Zee. 

Aan de slag voor onze inwoners 

Fractievoorzitter Peter Weel van D66 licht de keuze van de fractie toe: 'Het is voor ons belangrijk dat dit college snel weer op sterkte is, tijd om in te werken is er niet. Ik heb er vertrouwen in dat Suzanne met haar kwaliteiten en ervaring snel van start kan gaan. Ze is bekend met Beverwijk, in haar Statenperiode was zij hier in 2019 al op bewonersbijeenkomsten vanwege de grafietregens en vroeg ze in de provincie aandacht voor de slagvaardigheid van de Omgevingsdienst. Het Tata Steel dossier en het belang van schone lucht voor onze inwoners volgt ze al jaren. Vanuit haar huidige werk voor het MKB begrijpt zij de uitdagingen voor ondernemers. Maar vooral is Suzanne een prettig persoon met een aanpakkers mentaliteit. Door haar toegankelijkheid zal ze makkelijk contact leggen met onze inwoners, verenigingen en ondernemers." 

Suzanne Klaassen reageert 

"Het is een eer om te worden voorgedragen en mijn energie te mogen geven aan Beverwijk. Voor mij dé stad om de hoek van waar ik woon, waar van alles gebeurt en nog veel te doen valt. De raad heeft een positieve beweging in gang gezet door in participatie met de inwoners en ondernemers te bepalen hoe het nog beter wonen en werken is in Beverwijk. Ik kijk er naar uit daar ook een bijdrage aan te mogen leveren.” 

Proces 

De Raad gaat over de benoeming van wethouders. Op 25 juni vindt de formele voordracht aan de Raad plaats. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing