D66 in gesprek met inwoners van Beverwijk

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op verschillende locaties in het land zijn politici en vrijwilligers van D66 zaterdag de wijken ingegaan om in gesprek te komen met inwoners. In Beverwijk werd de vers- en brocantemarkt op de Zeestraat bezocht. De centrale vraag 'Wat gaat er goed in uw wijk?' leverde veel reacties op. 

Politiek gaat vaak over maatschappelijke problemen en de oplossingen die politieke partijen daarvoor hebben. D66 is echter ook nieuwsgierig naar de dingen die wél goed gaan en welke kansen bewoners zien in hun eigen buurt. Veel mensen gaven aan dat ze erg tevreden zijn over het voorzieningenniveau, maar men roept ook op tot betere communicatie vanuit het gemeentehuis. Veel inwoners maken zich zorgen over de zorg en zij geven ook aan dat zij behoefte hebben aan meer verdraagzaamheid.

Ook zijn de Beverwijkers bijna eensluidend als zij spreken over de Breestraat: die zien zij graag mooier! Zo vertelde een inwoner: "De Breestraat is nu erg ongezellig. Dat kan veel beter met bijvoorbeeld meer plantenbakken, groen, gezellige horeca. Dan wordt het weer een gezellige ontmoetingsplek."  Gelukkig wordt daar momenteel hard aan gewerkt. Daarom kon D66 deze inwoner geruststellen en de nieuwe plannen laten zien op www.rondjebree.nl.

D66 heeft duidelijke ideeën over hoe het verder moet met Nederland. D66-politici en vrijwilligers zijn dan ook veel op straat te vinden om het D66-verhaal te vertellen. Maar D66 hoort ook graag van wat mensen zelf belangrijk vinden in hun buurt en wat zij willen doen om hun omgeving nog beter te maken. Gelukkig zijn de meeste mensen in Nederland optimistisch en toekomstgericht. D66-fractievoorzitter Brigitte van den Berg: "Het is nuttig om met inwoners uit Beverwijk in gesprek te gaan. In onze buurten zit zo veel creativiteit. Daarom luistert onze D66-afdeling graag naar goede ideeën en zoeken we naar nieuwe kansen voor Beverwijk. D66-Beverwijk is regelmatig op straat te vinden. De komende tijd werken we hard aan een mooiere Breestraat en betere communicatie met onze inwoners."

De mensen met wie D66 in gesprek ging, kregen de gelegenheid de kansen die zij zien te delen met heel Nederland. Dat kon door ze op te schrijven op de 'In gesprek met…'-kaart. De ingevulde kaarten staan op de website Gesprekmetnederland.nl. Dit geeft een mooi beeld van de vele gesprekken die zijn gevoerd, de onderwerpen die daarin naar voren kwamen en de kansen die Nederlanders zien.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing