D66 inventariseert fietsknelpunten

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - D66 gaat de fietsknelpunten in de gemeente inventariseren. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van de burgers. Knelpunten en mogelijke oplossingen kunnen per e-mail worden aangemeld.  

Om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren en de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, wordt het gebruik van de fiets steeds meer gestimuleerd. Voldoende geschikte fietsroutes, die comfortabel, herkenbaar en veilig zijn, zullen hierbij helpen. De inwoner is gebruiker van het fietsnetwerk en weet daarom ook het beste of er knelpunten in het fietsnetwerk zijn. Die knelpunten kunnen worden gemeld, zodat er naar oplossingen kan worden gezocht.

In de afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om een aantal knelpunten in het Beverwijkse fietsnetwerk op te lossen. Er zijn inmiddels al ongeveer 20 reconstructies of verbeteringen aangebracht. Ook wordt de fiets steeds meer gebruikt voor het woon- werkverkeer, zeker met de opkomst van de elektrische fiets in de laatste jaren. Dit is ook onderdeel van de afspraak tussen de IJmondgemeenten en de werkgevers in IJmond Bereikbaar.

Raadslid Peter Weel: "Als over een half jaar de Velsertunnel voor negen maanden dicht gaat, zijn we nog meer aangewezen op het gebruik van de fiets. Daarom moeten we voor die tijd zorgen dat de ervaren resterende knelpunten in het fietsnetwerk zijn opgelost. Dit kan alleen als de inwoners met ons meedenken!”

Stuur reacties naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing