Dag van de Mantelzorg

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Mensen die veel voor een ander zorgen, noemen we mantelzorgers. Mantelzorgers zijn er van alle leeftijden. Ze zorgen voor een ernstig zieke partner, voor een kennis die moeilijk ter been is, voor een kind met gedragsproblemen, voor een verslaafde moeder. In ons land zijn naar schatting 3,5 miljoen mensen die voor een ander zorgen, korte of lange tijd, af en toe een uurtje of elke dag. Op zaterdag 9 november zijn mantelzorgers uit de gemeenten Heemskerk en Beverwijk van 10.15 tot 12.30 uur welkom in het Stadhuis van Beverwijk.

Tijdens de dag van de mantelzorg is er veel informatie over allerlei soorten hulp en ondersteuning. Die hulp kan bestaan uit het overnemen van de zorg voor een korte tijd. Maar het kan ook ondersteuning zijn bij een weekeindje weg. Of een speciale mooie dag voor een broer of zus van een gehandicapt kind. Of een handigheidje in huis, zodat iemand minder zorg nodig heeft. Of een training, zodat je beter om kunt gaan met de ziekte van een partner. Of contact met anderen die in dezelfde situatie zitten, om elkaar te steunen. Of vrijwilligerswerk, waardoor mantelzorgers geholpen kunnen worden.

Al die informatie is te vinden in stands en kramen, maar men kan ook terecht voor een gratis adviesgesprek van een paar minuutjes over verschillende onderwerpen. De Wmo-consulenten van de gemeenten staan de bezoekers graag te woord en ook de adviseurs van MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorgondersteuning staan klaar. Kijk binnenkort op de website van MaatjeZ of www.beverwijk.nl.

De wethouders Erol en Wagner openen de Dag van de Mantelzorg door het uitreiken van de Mantelzorgpluim. Vanaf dat moment is er van alles te beleven. Er is een steltloper, een doorlopende documentaire over mantelzorg, workshops, een fotograaf, hand- en voetverzorging en muziek. Het programma is tegelijk feestelijk en informatief, zodat mantelzorgers van alle leeftijden er écht iets aan hebben.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing