DANSGROEP CUSTOM MADE BIJ LEGER DES HEILS

Door: Ab Jenema

Beverwijk – Het Leger des Heils in Kennemerland krijgt op zondag 9 februari bezoek van de dansgroep Custom Made van het Leger des Heils. Zij zullen op zondagochtend in de samenkomst hun dans laten zien. Deze dienst wordt gehouden in het  des Heils gebouw aan de Geysendorfferlaan 4 in Beverwijk en staat onder leiding van kapitein Mariska Potters. Aanvang van de samenkomst is 10.00 uur.

Custom Made is een christelijke dansgroep van 9 meiden, afkomstig vanuit heel Nederland. Samen delen zij één passie; dans! Door dans getuigen zij hun geloof en liefde voor God. Regelmatig geven zij optredens door het hele land. In een kleine setting, maar ook op een groot podium met een paar honderd man publiek.

Na SPA (School of Performing Arts), het jaarlijkse kamp van het Leger des Heils, leek het een aantal meiden leuk om met elkaar te blijven dansen. Het was een idee, maar er was nog niets concreets. Totdat het Leger des Heils voor een Europees Jongerencongres in 2014 een aantal meiden zocht die mee wilde dansen tijdens dit evenement. Sindsdien bestaat Custom Made.

De meiden komen met regelmaat bij elkaar om dansen in te studeren en zich voor te bereiden op de optredens die volgen. Zo hebben zij mee mogen werken aan samenkomsten in de kerken en centra van het Leger des Heils, maar ook aan grote, landelijke evenementen.

De meiden traden al op tijdens concerten van de Amsterdam Staff Band en tijdens landelijke evenementen zoals Opwekking. Inmiddels hebben zij ook al twee keer opgetreden tijdens ‘a Gospel Celebration’, het landelijke muziekevenement van het Leger des Heils. Naast optreden in korpsen en tijdens evenementen, willen zij mensen helpen. Niet alleen de mensen die meedraaien in de maatschappij, maar ook de mensen daarbuiten. Dat mensen kunnen ervaren hoe het is om te dansen. En als mensen daarvoor openstaan, de aanwezigheid van God via dans ervaren.

Met hun dans willen zij een verhaal vertellen. Een verhaal dat aansluit bij de actualiteit, een levensvraag waar zij mee worstelen of levensvragen die mensen kunnen hebben. Maar ook getuigen zij door hun dans. Ze getuigen van Gods liefde, voor hen en voor jou. Zij laten zien dat God door elke manier dan ook aanwezig kan zijn mensen  levens. Dus ook door dans!    

                                                                         

Voor meer inlichtingen kan men bellen met telefoonnummer

06-44535665 of via  de website  www.legerdesheils.nl/korpskennemerland

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing