Dauwtrappen op donderdag 25 mei

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor de echte vroege vogels organiseert IVN Midden Kennemerland op donderdag 25 mei in samenwerking met Camping Geversduin een traditionele dauwtrap ochtend. Vroeg uit de veren, want dan is de natuur op z’n mooist. Dauwtrappen doe je ‘officieel’ door in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras te lopen, maar met goede wandelschoenen aan nemen de gidsen jullie graag mee in een mooie wandeling rondom Camping Geversduin.

Rond zonsopgang het duin in om met je oren vogels op te zoeken, leer verschillende vogel geluiden te kennen en beleef het ontwaken in het duin. Misschien zien we nog andere dieren zoals konijnen of een vos. Het is een flinke wandeling, want als tussenstop doen we ‘het boetje van Kees’ aan.

De excursie is ook geschikt voor kinderen en hun ouders, maar de kinderen moeten wel gewend zijn om een stuk  in stilte mee te lopen." Geschikte (warme, stille en onopvallende) kleding is gewenst evenals een kleine versnapering en iets te drinken voor onderweg bij de hut.

Verwacht wordt dat we rond 10.00 weer terug zijn bij het restaurant van de camping.

Je kan je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl  onder vermelding van de excursie)  We vertrekken al om 05.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress