De Afvalexperience

Door: Ab Jenema

IJMOND - Afgelopen maanden bezochten 115 schoolklassen uit de IJmond regio  'De Afvalexperience' in het Pieter Vermeulen Museum. Door een bezoek aan de tentoonstelling met het bijbehorend educatieve programma ontdekten meer dan 3000 kinderen van kleuters tot middelbare scholieren veel over afval. Bijvoorbeeld waarom het zo belangrijk is om allemaal mee te helpen in de strijd tegen zwerfvuil (van opruimen tot voorkomen) maar ook dat afval enorm veel waarde kan hebben wanneer je het hergebruikt of kan recyclen.

De leerlingen die het museum bezochten, namen allemaal afval mee in de vorm van een leeg blikje. De lege blikjes kunnen voor 100% worden gerecycled. 

Deze waardevolle grondstoffen werden in een HVC container gegooid en deze zal 14 juni om 13.30 voor het oog van één van de schoolklassen en de Velsense wethouder Floor Bal ( die afvalbeheer in zijn portefeuille) geleegd worden. Uit alle groepen die het museum bezochten is namelijk één klas geloot die een skelter ontvangt gemaakt door van leerlingen van de Academy van Tata Steel. 

De tentoonstelling is nog tot het einde van de zomervakantie te bezoeken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Fietspoint
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing