De Bazaar en Beelen pakken samen afvalverwerking aan

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De Bazaar wil nog meer verduurzamen. Een belangrijk onderdeel van dit proces is afvalwerkerking nog beter te laten verlopen. Om dit aan te pakken is een samenwerking aangegaan met Beelen. Beelen is één van de snelst groeiende recyclaars en één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt.

Waarom deze samenwerking

De Bazaar heeft heel bewust voor Beelen gekozen. George Zapantoulis, Algemeen Directeur De Bazaar zegt: "Bij De Bazaar kijken we steeds hoe we kunnen verduurzamen. Dit is een logische stap in dit proces . De reden dat we voor Beelen hebben gekozen is omdat zij een specifieke inzamelmethode hebben voor gescheiden afval, waardoor dit proces efficienter en effectiever is en dus uiteindelijk ook duurzamer." Wouter Kluft, Account Manager Beelen licht toe: "De Bazaar wordt gezien als een belangrijke speler in de regio en we zijn trots en blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen".

Uitdagingen

Er waren wel wat uitdagingen om de samenwerking op te tuigen. De Bazaar is in het weekend open en Beelen werkt normaal gesproken doordeweeks. Jasper de Jong, planner bij Beelen en verantwoordelijk voor De Bazaar, zegt daarover: "Dit proces moest natuurlijk zo duurzaam en kostenefficient mogelijk opgezet worden. Ik kan zeggen dat dit uitstekend gelukt is. " Ook de medewerkers van De Bazaar moesten een andere manier aanleren om het afval aan te leveren. Door een training en goede afstemming tussen beide partijen loopt alles inmiddels op rolletjes.

De grootste veranderingen zetten we even op een rij:

Het bouw- en sloopafval wordt opgehaald en gescheiden. Maar liefst 99,45% van dit afval wordt weer nuttig toegepast.
Voedselresten worden apart ingezameld en vervolgens gecomposteerd.
Voorheen werd al het afval naar 1 plek gebracht en vervolgens gescheiden. Nu staan op het hele terrein inzamelmiddelen en wordt het afval deels al op locatie gescheiden.
De operatie is vrijwel volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor is de afvalverwerking en inzameling veel efficienter, effectiever en inzichtelijk.
Door de digitalisering is er veel meer inzicht over het soort afval, de hoeveelheid en wanneer de container gewisseld moet worden. Dit maakt het proces efficient en reduceert de kosten.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al bijna 40 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar staat De Bazaar in de top drie bestemmingen van dagtoerisme. De combinatie van outlets, boetiekjes, markten en food in een afwisselende omgeving verrast iedere bezoeker. Onderdeel van de Bazaar vormen de grootste versmarkt van Nederland, de Goudsouk (de grootste van Europa), de Foodhal met de foodstands van de Bazaar wereldkeuken, en meerdere outlets vol Internetretouren tegen kortingen tot 70% inclusief fabrieksgarantie. De Bazaar heeft ieder weekend nieuw aanbod en aanbiedingen en is leuk bij mooi én slecht weer.

Over Beelen

Beelen staat voor het sluiten van materiaalcirkels. In ruim 25 jaar groeiden zij uit tot duurzame aannemer in de sloopsector, recyclaar van bouw- en sloopreststromen en verwerker van bedrijfs- en festivalafval.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing