De bizarriteit der overeenkomsten in de KOP van WaZ

Door: Ab Jenema

IJMOND - Twee kunstenaars die elkaar goed kennen werden in eerste instantie afzonderlijk gevraagd hun werk te exposeren in de KOP van WaZ, de kunst ontmoetingsplek van Wijk aan Zee. En wat blijkt er is een “bizarriteit der overeenkomsten”. Evelien Andrée Wiltens is kunstdocent en kunstenares met een atelier in Wijk aan Zee. Haar werk gaat vaak over personen die zich misplaatst voelen, en probeert precies hun moment van gekte te vangen op het doek. In en uit- zoomend tussen scherp en onscherp,  in frisse kleuren en her en der geplaatste rode neusjes beschrijft ze haar personages. Ze krijgt inspiratie van het maken van kunst met kinderen, modefotografie, de duinen, de zee, reizen en veel naar mensen kijken.

Nikki Kröder is kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving, een gestructureerde avonturier die steeds weer nieuwe dingen wil ontdekken en blijft experimenteren. Zij maakt combinaties van theater, dans en performance, installatiewerk met fragiele lijntekeningen
en grafiek- of drukkunst.
Nikki legt de grootsheid van het kleine vast. Ze wijst je op ieder detail, gevangen in een nieuw gecreëerde fantasie. Blauwe maan, rode neus, ik zie wat jij niet ziet……..
Waar Evelien en Nikki dachten te verschillen als diepdonkere nacht en heldere dag, blijkt meer overeen te komen. Onvoorspelbaar anders dan hun denken. De twee kunstenaars portretteren een eigen werkelijkheid van mannen en manen, gezichten van de dag. Overkoepelend is de expositie bij de KOP van WaZ, waar hun opvallend heden samenkomen in een beleving van vreemd. Het machtige effect van fijnzinnige lijnen en vette verf. Zij verrasten en ontdekten elkaar. Dit resultaat is nu aan jou om te ervaren. De expositie wordt vrijdag 13 januari geopend vanaf 17 uur. De expositie is te zien tot 2 april 2017 wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag van 13-17 uur aan de Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.

In de expositie periode organiseren Nikki en Evelien een kinderworkshop (1/2) en filmprojectie avond (14/2) en een lezing met speciale sale (29/3)

Meer informatie is te vinden op de website:www.kopvanwaz.org

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing