De KOP van WaZ in het teken van fotografie en houtskool

Door: Ab Jenema

Foto Jan v.d. Horn

WIJK AAN ZEE - De kunst ontmoetingsplek van Wijk aan Zee op het Julianaplein toont een ontmoeting tussen verschillende fotografen. Oude en nieuwe bekenden. Nieuwe bekenden: Studio Kunst & Beeld is een samenwerkingsverband tussen kunstenares Brecht Langhout en fotografe Karen Winnubst uit Driehuis.

Brecht en Karen vertellen; sinds 2013 werken we samen aan foto projecten waarin we fragmenten uit onze kindertijd verbeelden. Herinneringen uit deze tijd staan centraal; soms lieflijk en warm, dan weer vol eenzaamheid of verstarring. Herinneringen aan je kindertijd zijn vaak niet scherp en beelden lopen door elkaar. Door de foto’s te combineren met de schilderijen van Brecht willen we het gevoel van vervlogen tijden versterken. www.studiokunstenbeeld.nl
Rogier Alleblas is een oude bekende. Het werk van Rogier Alleblas is verontrustend en humoristisch tegelijk. We zien zwart wit foto’s die zijn beschilderd met olieverf. Op veel van de foto’s is een figuur, een mannetje te zien dat worstelt met zijn omgeving.
De ene keer hangt hij aan een paal in het water, op de volgende foto staat hij -niet gekleed- met een grote tas in zijn hand en kijkt om. Wat ziet hij? Waar gaat hij naar toe?
De foto’s van Alleblas roepen vragen op. Persoonlijke vragen, maar ook vragen die te maken hebben met de stand van zaken in de wereld. Water speelt een belangrijke rol in de surrealistische beelden.
Het veranderende milieu, de stijgende waterspiegel en milieurampen worden op de foto’s verbeeld, het lijkt of de aarde de wereld weer terug verovert op de mens.
Jan van der Horn maakt lichtkasten. Zijn geënsceneerde fotografie is vooral bekend van het Lichtjuweel; een oude bekende in Wijk aan Zee. Het lichtjuweel is op verschillende plekken in Nederland geweest, tijdens de afgelopen maand tijdens de Fjoertoer van Egmond waren er zo een 20 lichtjuwelen te zien.
Vanaf 9 februari duiken de houtskool beelden van Marjoke Staal in de KOP van WaZ op………..

Opening 12 januari vanaf 17 uur. Komt dat zien! Tot en met 7 april.  

Stichting KOP van WaZ
Voorstraat 12
1949 BH Wijk aan Zee
www.kopvanwaz.org  

openingstijden:
vrijdag t/m maandag van 13.00-17.00 uur



advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing