De Krachtcentrale, een trainng voor mensen met verschillende problemen.

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Wij leven meestal in bepaalde patronen. We kennen mensen om ons heen waarmee wij ons dagelijks leven of bepaalde activiteiten delen.
In deze coronatijd staat ons leven al enige tijd op zijn kop. Wanneer er veranderingen in ons leven zijn, zoals het verlies van werk of gezondheid, burn-out, scheiden, verhuizen, dan werken de oude patronen niet meer. Je kunt je hierdoor onzeker, somber, eenzaam voelen.
De kunst is om nieuwe patronen te ontwikkelen en zo weer een nieuwe draai aan je leven te geven. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Soms kan je daarbij een steun in de rug gebruiken en kan het fijn zijn om dit te bespreken. Deze cursus is voor iedereen die samen met anderen aan zijn of haar situatie wil werken.

Opbouw cursus
De cursus bestaat uit 5 á 6 bijeenkomsten.
In de 1e bijeenkomst maken we kennis en horen we van elkaar ieders probleem en doel. Op basis hiervan maakt de begeleider een invulling voor cursus.
Daarna gaan we aan de slag door:
• Met elkaar zaken te bespreken of te vertellen hoe dingen gegaan zijn en wat er nu speelt. Tussen de deelnemers zijn verschillen en overeenkomsten. Meestal vinden deelnemers het prettig te merken dat meer mensen met problemen worstelen; je bent dan niet de enige. Mensen hebben elkaar veel te bieden. Soms kan de één goed met bepaalde situaties omgaan, waar de ander juist problemen mee heeft.
• Theorie. Afhankelijk van de vraag van de deelnemers kan dat over van alles gaan, bijvoorbeeld eenzaamheid, assertiviteit, scheidingsproces, een methode om minder te piekeren.
• Oefeningen. Je kan veel over problemen praten. Door oefeningen te doen, beleven we de problemen meer en worden deze vaak duidelijker; en oplossingen daardoor ook.
In de laatste bijeenkomst kijken wij hoever iedereen gekomen is en of het zo voldoende is.

Wanneer en waar
De cursus start op donderdag 14 oktober van 13.30 - 15.30 uur en wordt begeleid door Karin Koks en Hansje Veen. De overige cursusdata zijn 21 oktober en
4, 11, 18 november in Buurtcentrum de Schuilhoek in Heemskerk.
Er kunnen max. 12 personen deelnemen.

Aanmelden en informatie
Neemt contact op met MET Heemskerk
Hansje Veen T 06 339 568 88 (app of SMS kan ook), E [email protected]
Karin Koks T 06 199 654 44, E [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing