De landschapsgeschiedenis van het Oer-IJ

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Lezing ‘De landschapsgeschiedenis van het Oer-IJ’ in de bibliotheek. In de Vroege Middeleeuwen vormde het strandwallengebied (de zogenaamde Oude Duinen) het hartland van Kennemerland. Rond het jaar 1000 n. Chr. zijn de Kennemervenen in relatief korte tijd in gebruik genomen. In deze derde lezing op woensdag 23 maart staat Chris de Bont, historisch geograaf, stil bij de overwegingen die mensen deden besluiten om het relatief droge zandgebied te verlaten om de achterliggende venen van de Zaanstreek en het gebied ten zuiden van het IJ te gaan ontginnen om het met een gemengde bedrijfsvoering uit te gaan baten.

Bibliotheek IJmond Noord organiseert samen met de Stichting Oer-IJ deze serie Oer-IJ academie lezingen, die overigens allemaal los te bezoeken zijn. De lezingen hebben allemaal betrekking op een aspect uit de geschiedenis van het Oer-IJ.

 

De lezing wordt gegeven in Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk. Aanvang van de lezing is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na deze lezing volgt nog één lezing op 20 april.

 

De toegangsprijs voor de lezing is € 12,50. Bibliotheekleden, vrijwilligers van Stichting Oer-IJ en van het Huis van Hilde betalen €10,-

 

Meer informatie en kaartverkoop via de website van de bibliotheek www.bibliotheekijmondnoord.nl  en de website van Stichting Oer-IJ www.oerij.eu 

 

Ook is het mogelijk om een kaart te kopen via de klantenservice in de bibliotheek in Heemskerk of Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing