De laptoptas bestond eerst niet

Door: Bos Media Services

REGIO - De laptoptas. Het lijkt of deze er altijd is geweest. Maar nee hoor; het is een uitvinding van de laatste jaren. Een functionele en zeker ook leuke uitvinding, dat wel.

Wel eens goed gekeken naar wat je tegenwoordig in je tas hebt zitten? Laten we raden: oplader, laptop, smartphone en een kleine paraplu voor het geval dat. Misschien nog een potje kauwgom en een portemonnee, maar dan heb je het wel gehad. Je koffie haal je op station of bij dat hippe koffietentje en lunchen doe je gezamenlijk op kantoor waar een koelkast staat of er worden om half één biologische broodjes bezorgd.

Voorheen, toen de laptop nog niet in zwang was, en dat is heus zo lang geleden nog niet, had je mogelijk een agenda, notitieblok, leesboek in de vorm van een pocket (voor in de trein of bus), en een klein boekje met daarin alle telefoonnummers en adressen van vrienden in je tas zitten. Een broodbakje met een boterham of vier met kaas, appelstroop en ham erop. Een appel en een rolletje King. C’est ça. Een roze koek kocht je op het station. Dat dan weer wel.

Een aktetas voor naar kantoor stond chique
In het tweede voorbeeld droeg je een gewone tas met je mee. Een linnen tas met leren hengsel, die waren lange tijd heel hip. Een zogenoemde aktetas kon ook, die stond wel chique voor naar kantoor. Of iets wat leek op de traditionele schooltas. Met vakken en van leer. Kon alles in.

Tegenwoordig draag je dagelijks een laptoptas met je mee. Immers, niet alle tassen voldoen als je een laptop met je meedraagt. De laptop moet je veilig, goed beschermd en vooral praktisch mee kunnen nemen naar kantoor, voor weekendjes weg, naar klanten en… eigenlijk overal naartoe.

De leren tas wordt steeds mooier en persoonlijker
Wat laptoptassen betreft overigens geen beperkte keuze. In tegendeel. Er zijn enorm veel tassen die speciaal zijn ontworpen om verschillende formaten laptops in mee te nemen. En dan zijn er ook nog speciaal laptoptassen voor dames en laptoptassen voor heren.

De leren exemplaren die zowel als handtas als over de schouder of cross-body kunnen worden gedragen, zijn veelal universeel. Is heel persoonlijk natuurlijk, maar leer staat altijd chique en je kunt bij meerdere merken terecht. Als voorbeeld geven we hier de prachtige O My Bag Harvey. Het bijzondere van leren tassen is dat ze met de tijd eigenlijk steeds mooier en persoonlijker worden. Krasje hier, butsje daar. Geen probleem. Het leer wordt alsmaar zachter en soepeler en dat draagt heerlijk.

Er zijn ook rugzakken als laptoptas
Daarentegen zijn er ook veel rugzakken speciaal vormgegeven voor het dragen van een laptop. Handig omdat je je handen vrij hebt en wie op de fiets naar het werk gaat, heeft daar voordeel bij. Ze zijn er in alle mogelijke dessins en stijlen. Sommige heel kleurrijk, andere stijlvol en met een tijdloze uitstraling. Uiteraard wordt er ook ingezet op verschillende formaten, zodat een laptop van hoeveel inch dan ook altijd in zo’n tas past.

Die rugzakken zijn er trouwens ook in leer, waarmee ze het midden houden tussen de chique leren laptophandtas en de sportieve rugzak. Een voorbeeld? De Cowboysbag Backpack Georgia. Past een 15 inch laptop in.

Kortom; wie een laptoptas zoekt, is wel even onderweg. Kijk naar de functionaliteit, de vormgeving en het dessin. Kom je wel uit. Neem er in ieder geval even de tijd voor. Prachtige uitvinding, nietwaar!?

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing