De leesbrigade

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op een creatieve manier het leesplezier vergroten van kinderen van 10 en 11 jaar. In september 2018 start de Bibliotheek IJmond Noord een nieuw project: “De Leesbrigade”. Leesplezier ontstaat niet vanzelf. Sommige kinderen hebben daar even een extra zetje voor nodig. Daarvoor is De Leesbrigade! Door middel van activiteiten zoals toneellezen, verhalen vertellen, taalspelletjes en voorlezen, bevorderen we het leesplezier. We praten met elkaar over boeken en de kinderen krijgen leestips. Op deze manier werken we samen aan het verminderen van de taalachterstand.

Voor wie?
Kinderen van 10 en 11 jaar die in de gemeente Beverwijk of Heemskerk wonen.

Wat bieden we?
Een creatief en gevarieerd traject van 20 weken om het leesplezier te bevorderen. Kinderen komen 1x per week naar de bibliotheek en gaan samen met een Leesbrigade-vrijwilliger aan de slag met lezen.

Wat vragen we?
Een bijdrage van €10.

Aanmelden?
Ken je een kind waarbij het leesplezier verder ontwikkeld kan worden? Meld hem of haar dan aan bij De Leesbrigade!

De Leesbrigade zoekt vrijwilligers
Gedurende een periode van 20 weken gaan kinderen van 10 en 11 jaar met een taalachterstand in de bibliotheek  aan de slag met diverse activiteiten om het leesplezier te vergroten. Vrijwilligers gaan in kleine groepjes met de kinderen voorlezen, praten over boeken, verhalen vertellen en taalspelletjes doen. Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden? Meld je aan!

Aanmelden: Marjolein Verkerke, T 0251 – 228591, E [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing