De Liedjesfabrique in café Camille

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Maandag 6 februari 2012 programmeert Young Art weer een nieuwe editie van De Liedjesfabrique in cultureel café Camille. Vanaf 20:00 uur zijn de deuren geopend en is iedereen welkom om te genieten van een avond vol mooie muziek.

De Nederlands-Surinaamse Ro Halfhide is een singer-songwriter uit Amsterdam met nummers in de traditie van zangers als Paul Simon, Ben Harper en ouderwetse crooners als Gene Kelley. Hij trad de afgelopen jaren onder andere op tijdens het Noorderslag Festival, de Parade en Popronde. Daarnaast is Halfhide vooral bekend als producer en organisator. Halfhide is de vaste producer voor Lucky Fonz III en produceerde ook de eerste EP’s van Case Mayfield. Als medeoprichter van het Amsterdam Songwriters Guild (ASG) speelde hij een grote rol in het huidige succes van singer-songwriters binnen het Nederlands club- en festivalcircuit.

Arthur Adam ten Cate is naar eigen zeggen de meest veelzijdige singer-songwriter van†Nederland. Hij schrijft melodieuze, intrigerende liedjes in alle genres, speelt diverse instrumenten en heeft een stem van elastiek. Onder de naam Arthur Adam bracht hij twee albums uit: het experimentele ‘In a Cabin With Arthur Adam’ werd album van de week bij VPRO's 3 voor12, en de popplaat ‘Awake’ bracht hem bij DWDD. Tegenwoordig speelt hij bas en gitaar in het Utrechtse melancholische danspopgezelschap Minus The Tiger. Daarnaast schrijft hij gedichten en korte verhalen. Wie hem eerder op het Young Art Festival zag, weet dat het de moeite waard is om Arthur in een intieme setting te zien om te genieten van zijn brede scala aan liedjes!

De One Take Session wordt dit keer ingevuld door de dames van de band Dakota! Ze leerden elkaar kennen op het conservatorium in Amsterdam, begonnen de band in januari 2011 en kunnen terugkijken op een vlammende start. Ze werden geselecteerd voor het NS Try Out Festival  van de 3FM Serious Talent Contest en stonden in december in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Dakota is nu bezig met de opnames van hun debuut-EP die in het voorjaar van 2012 gaat uitkomen.

Traditioneel zal huisdichter Frits Smid de avond afsluiten met een samenvattend gedicht, waarna er ruimte is om zelf het podium te betreden. Kijk voor meer informatie op het internet. Surf naar www.liedjesfabrique.nl of kijk op Facebook of Twitter!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing