De Liedjesfabrique in café Camille

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Maandag 2 april organiseert Young Art weer een nieuwe editie van De Liedjesfabrique in cultureel café Camille. Vanaf 20:00 uur is het café geopend en is iedereen welkom om te komen genieten van een avond vol mooie mensen en mooie muziek.

Het programma zal geopend worden door de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. Zij vormen het singer-songwriterduo Tangarine. De broers stalen twee maanden geleden de show in DWDD met hun droge humor en prachtige liedjes. Hun nummers zijn vertellingen om bij weg te dromen, gezongen in een heel speciaal soort ‘stereo’. Je kunt Tangarine zien als de Nederlandse Simon & Garfunkel, maar de muziek draagt ook invloeden van de Amerikaanse indierockband Band of Horses.

Daarna zal Kim Janssen zijn muzikale reisgeschiedenis met ons delen. De afgelopen drie jaar trok hij de hele wereld over met de bands The Black Atlantic en Major Cities. Op 9 maart is zijn nieuwe album uitgekomen bij Snowstar Records, het label van onder andere I am Oak. ‘Ancient Crimes’ krijgt lovende recensies, en geheel terecht! Het album speelt zich af op een kostschool in Engeland en mengt geschiedenis met mythe. De liedjes zijn sfeervol, intiem en breekbaar.

Olaf Caarls stond in 2008 in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zijn nummers worden gekenmerkt door de sterke teksten en melancholische sfeer. Olaf’s meest recente EP ‘I’ll Be Drunk When You Call’ verscheen in de herfst van 2011 en is in één weekend opgenomen met behulp van 's lands goedkopere biermerken. Olaf staat doorgaans op het podium met zijn band Long Conversations & The Closet Orchestra en brengt (à la Ryan Adams en Neil Young) een mix van rock en indie muziek. In Café Camille speelt hij solo en zal hij eveneens de One Take Session opnemen.

Aan het eind van de avond zal huisdichter Frits Smid afsluiten. Voor meer informatie kijk je op www.liedjesfabrique.nl, www.youngart.org of op Facebook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing