De Lonkende Leestafel zoekt vrijwilligers!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Bibliotheek IJmond Noord is voor het project De Lonkende Leestafel op zoek naar vrijwilligers die een keer per week ouderen gaan bezoeken in een ontmoetingscentrum, buurthuis of verzorgingshuis in Heemskerk of Beverwijk. Daar lees je aan hen voor, praat met elkaar over boeken en haalt met hen herinneringen aan vroeger op.

Ook maak je gebruik van een draagbare multitouchtafel. Dat is een grote tablet die je met meerdere gebruikers tegelijk kunt bedienen. Er staan leuke taalspelletjes op om de leesvaardigheid te vergroten of te behouden, maar ook programma’s bedoeld om herinneringen aan vroeger op te halen. De Lonkende Leestafel is informeel en ontspannend, maar zorgt er tegelijk voor dat de deelnemers hun leesvaardigheid behouden of vergroten.

Wie meedoet krijgt op dinsdagmiddag 14 november in de openbare bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk eerst een training interactief voorlezen, tafelgesprekken leiden en omgaan met de multitouchtafel. Meer weten of aanmelden? Neem dan s.v.p. per e-mail contact op met Denise Verlaat via [email protected].


advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing