De meest gedraaide nummers van 2019

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Muziek, overal kun je het beluisteren en ermee in aanraking komen. In de auto, via de radio of bluetooth. Thuis, als achtergrondmuziek tijdens het opruimen of tijdens je huiswerk. In de trein, met oortjes in. Dit kan via streamingsdiensten of op de radio. Of je nou wilt ontspannen, energie wilt krijgen, midden in een break-up zit of juist heel vrolijk bent. Maar wat zijn nu de meest gedraaide nummers van 2019? In de Top 40 en in de hitlijsten op streamingsdiensten als Spotify, is op dit moment duidelijk te zien welke nummers het meest worden beluisterd.

Dance Monkey – Tones and I
Dit nummer staat al negen weken op nummer 1 in de Top 40 en wordt ook op Spotify het meest beluisterd. De 19-jarige singer-songwriter stormde de hitlijsten binnen met dit nummer, terwijl nog weinig mensen van haar gehoord had. Behalve de mensen in Australië. Als straatmuzikant trok ze veel bezoekers. Haar optredens op straat werden zo populair, dat het uit de hand liep en voor onveilige situaties zorgde. Niet gek, aangezien ze in een korte tijd over de hele wereld bekend is geworden. Dit nummer heeft een gave beat. Geniet met de beste soundbars van deze fijne beat en de bijzondere stem die ze heeft.

Memories – Maroon 5
De band die in 2011 een eerste hit in de Top 40 scoorde, gooit in 2019 hoge ogen met het nummer Memories. Dit nummer gaat over verlies, een situatie die iedereen wel eens gekend heeft. Iedereen kan zich wel in het liedje verplaatsen, wat direct de kracht van het nummer weergeeft. Het is een soort speech, waarin er een toost wordt uitgebracht op de mensen die er nog zijn en dankbaarheid wordt uitgesproken voor de mensen die inmiddels zijn overleden. Het gaat erom dat herinneringen aan hen gekoesterd moeten worden.

Lippenstift – Marco Borsato & Snelle & John Ewbank
Dit nummer was al een hit, maar kwam nog meer in opspraak toen bleek dat Marco Borsato zich wel erg in de tekst kon vinden. Het nummer gaat over iemand die een affaire heeft met een ander. Die andere persoon is getrouwd en gaat dus vreemd. In het nummer wordt de vraag gesteld of een maîtresse wel de lippenstift op de kraag van haar minnaar wil zijn. Ze weet namelijk toch wel dat die ring weer om zijn vinger gaat en ze zo links gelegd kan worden.

Circles – Post Malone
De nummer drie in de Top 40. In de hitlijst op Spotify is hij inmiddels gezakt naar de achtste plek, maar het heeft een hele tijd in de top 5 gestaan. Circles gaat over een relatie die in een negatieve spiraal is geraakt. In de clip zie je dat de rapper, die in het echt Austin Richard Post heet, als enige overlevende staan op een middeleeuws slagveld.

Reünie – Snelle
In dit nummer beschrijft Lars Bos, de echte naam van Snelle, dat hij vroeger gepest is, maar dat dit juist het vuurtje bij hem heeft aangewakkerd, waardoor hij is gaan schrijven. Het gaf hem brandstof om mooie rapteksten en nummers te maken. Vanaf 2016 heeft hij hard gewerkt om bekend te worden in de Nederlandse rapscene. Met het nummer Reünie heeft hij voor het eerst een nummer 1-hit weten te bemachtigen. Luister dit nummer op de beste platenspelers. Het brengt je terug naar die tijd van vroeger, maar toch met de goede geluidkwaliteit van nu.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing