De Nationale Voorleesdagen 2017

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voorlezen is natuurlijk elke dag een feest, maar helemaal tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari t/m 4 februari 2017! Het Prentenboek van het Jaar 2017, De kleine walvis geschreven door Benji Davies, staat centraal. Natuurlijk organiseert Bibliotheek IJmond Noord ook dit jaar weer leuke activiteiten voor jonge kinderen en hun (groot)ouders, zoals voorlezen, een theatervoorstelling en een activiteitenmiddag.

 

Activiteitenmiddag

Op woensdag 25 januari organiseren de kinderen van de Kamercommissie een activiteitenmiddag rond de Nationale Voorleesdagen. Er wordt o.a. voorgelezen en geknutseld. De activiteiten beginnen om 15:00 uur op de jeugdafdeling in vestiging Beverwijk. Het duurt ongeveer een uur. Alle kinderen van 3 – 8 jaar zijn van harte welkom met (groot)ouder(s). De toegang is gratis.

 

Theatervoorstelling

Op zaterdag 4 februari om 15:15 uur speelt het Zoldertheater de voorstelling Op reis met Kleine Walvis in vestiging Heemskerk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en hun ouders. In de voorstelling gaat het jongetje Ben in zijn eentje op reis en hij neemt Kleine Walvis mee. Samen gaan ze op avontuur en zingen regelmatig: Ik ga op reis, Kleine Walvis gaat mee, samen is het leuker, dus gaan we met zijn twee.

Kaarten zijn te reserveren voor € 7,-- per persoon via www.bibliotheekijmondnoord.nl of te koop bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen.

 

Vingerpoppetje cadeau

Kinderen t/m 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bieb, krijgen een speciaal vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt). 

 

Prentenboek van het Jaar 

De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. In De kleine walvis woont Boy samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen hiernaast nog negen andere prentenboeken uit het aanbod van prentenboeken die in 2015 verschenen.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing