De Ruïne van Brederode geopend tijdens Paasdagen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 16 en maandag 17 april staat de poort van de Ruïne van Brederode open voor bezoekers en zijn er verschillende rondleidingen voor jong tot oud.

Op 1e Paasdag is er een algemene rondleiding om 13.00 en 15.00 uur en neemt de gids u mee over het terrein met de resten van het kasteel dat drie keer vernietigd is en ons eerste Rijksmonument van Nederland is geworden. Om 14.00 uur is er een Kinderrondleiding voor ouders met kinderen van 4-12 jaar. Waar zouden de gevangenen worden opgesloten? En weet je waar de steentjes van de grote maquette van gemaakt zijn?
Op 2e Paasdag wordt de Kinderrondleiding door de middeleeuwse Aagje de Vertelster gedaan om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Zij vertelt dan ook een verhaal over het Geheim van de Paashaas en vraagt de kinderen om te helpen met de eieren te zoeken in en rond het kasteel. Voor ouders met kinderen tot ca.12 jaar. Entree inclusief (kinder)rondleiding € 5,-. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan via www.hoenu.nl regio Haarlem. Zie ook www.heerlijkheid-brederode.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing