De Smaakmarkt op 20 juli met Straatorkest Toos en Margo Weesie.

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - De Smaakmarkten draaien weer volop en trekken op vrijdagavond weer vanuit de hele omgeving mensen naar het Julianaplein in Wijk aan Zee. De Smaakmarkt is ook niet zomaar een foodmarkt of een hip event. Met de Smaakmarkt wordt er een plek gemaakt waar mensen elkaar tegenkomen om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en lekker te genieten. Iedere keer weer een feest om er te zijn. Deze Smaakmarkt heeft een licht literair tintje. Er is een kraam met gratis kookboeken om mee te nemen en voordrachten van dichters. En natuurlijk ook een mooi muzikaal programma met Straatorkest Toos, Margot Weesie en DJ Georgien. 

Toos is al sinds 1986 een straatorkest met een heel eigen gezicht en een unieke klank. De arrangementen zijn vaak behoorlijk geraffineerd, het programma is zeer afwisselend, en bovendien wordt de muziek op een aanstekelijke manier gebracht. Toos is een flink orkest, een hechte club van vijftien geschoolde muzikanten. Als een oprecht straatorkest speelt Toos zonder speakers of versterkers.

Het repertoire van de zoetgevooisde Margo Weesie bestaat uit Franse chansons, Engelse ballads en topnummers uit de jazzmuziek. Zij zingt easy listening op een rustig volume. Naast oude chansons van Dalida, Joe Dassin, France Gall, Charles Trenet, Michel Fugain, Charles Aznavour zingt zij ook nieuwe Franse liedjes van bijvoorbeeld Lara Fabian en Celine Dion.

Eten en drinken is er weer in overvloed: van een kaasplankje tot een lekkere burger, van vegetarische wraps of poffertjes tot zeebaars in een krant. Deze vrijdag verwelkomen we ook een paar buurtkoks met hun specialiteiten: Hongaarse Langos-broodjes, jalaepeno/cheddarkaasworstjes, spicy kipvleugeltjes of zomerse paella. En ook heel zomers: falafel, hummus en andere gerechten uit het midden oosten. Ook om mee te nemen! Een mooi wijntje erbij, een speciaal biertje of een glas lekkere homemade limonade en genieten maar! En voor de kids: knutselen met Maria of de mooiste gezichten laten schminken.

Teveel eigenlijk om op te noemen. Dus kom vrijdag weer genieten van De Smaakmarkt.

Als je met de fiets komt plaats deze dan langs het weiland of in de rekken achter de kerk, De Zwaanstraat of Gasthuisstraat.

De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Actief Wijk aan Zee (Sawaz) en het Toeristen Informatie Punt De TIP, in samenwerking met Cultural Village.

Wie de laatste nieuwtjes wil weten kijkt op www.facebook.com/smaakmarkt en verder vind je veel informatie op www.smaakmarkt.com. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing