De Smaakmarkt op 21 juli met Seaside Big Band

Door: Jan Pronk

IJMOND - De Smaakmarkten draaien weer volop en trekken op vrijdagavond weer vanuit de hele omgeving mensen naar het Julianaplein in Wijk aan Zee. De Smaakmarkt is ook niet zomaar een foodmarkt of een hip event. Met de Smaakmarkt wordt er een plek gemaakt waar mensen elkaar tegenkomen om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en lekker te genieten. Iedere keer weer een feest om er te zijn.
En komende vrijdag weer met een mooi muzikaal programma met de Seaside Bigband. De band bestaat uit 16 personen en is opgericht in september 2011 onder auspiciën van de Muziekschool Heemskerk. Dirigent is Konrad Koselleck. Sinds september 2016 staat de band op eigen benen, maar koestert nog zijn band met het Cultuurcentrum Heemskerk, de opvolger van de Muziekschool. Het repertoire van de band bestaat uit een mengeling van jazz, blues en latin afkomstig uit het Big Band Songbook, maar vooral uit eigen composities en arrangementen van de dirigent.

Op culinair gebied kunnen de trouwe bezoekers zich verheugen op bekende en nieuwe deelnemers.  Zomaar een paar namen: voor vlees is er de Beef Chief met Big fat juicy burgers. De beroemde spareribs van Sonnevanck zijn er weer. Gewoon, voor een proeverijbordje of een vleesgerecht van de GreenEgg. Voor ruime porties verse kibbeling en de lekkerste visspecialiteiten ga je naar Bob Vos. Skranze serveert nacho’s en gebakken mosselen vanuit een gezellige paardentrailer. Be my Guest met fingerfood, tapas, mezzes of streetfood en de nasi kuning, sateh en gado gado van Asih en Sumarni. De pulled pork of de pulled chicken van Thommax. Turkse gerechten van Dough Dishes. Ook voor de vegetariër is er genoeg te vinden, bij Soep&Zo zijn er de lekkerste soepjes, sapjes en taartjes. Verder pittig gekruide Indiase pannenkoekbroodjes met knapperige salade van Oerflappe.  Teveel om allemaal op te noemen.

Dit jaar is ook Fletcher Hotel Zeeduin aanwezig met cocktails, plus patisserie en desserts van het huis. “Wijn met Angel” brengt heerlijke wijn en sushi! Pascal van Wijn & Druif brengt niet alleen lekkere wijn mee, hij weet er ook heel veel van. Crêpes met een lekker glaasje bubbels zijn te vinden bij Brasserie Begijnenhof. Maar niemand bakt zulke lekkere poffertjes als Hiele van Rijssen, met vers fruit of een scheutje cointreau…  Op één bolletje ijs kun je niet leven. Gelukkig zijn ze er de hele avond: Marx O’Larry’s. Savory & Sweet heeft Surinaamse cake, zoete spinazietaart, glutenvrije brownies en lekkere drankjes. Benito Purperhart van CGC Tropical Events brengt een vleugje Suriname naar Wijk aan Zee met zijn tropische schaafijs en Tornado Twist. Coffee VW bereidt authentieke Italiaanse koffie, ijskoffie of een vers kopje thee. En natuurlijk weer de Franse kazen van De Bourgondische Lifestyle.

Aan de kinderen is ook gedacht. Pizzabakken, snoepsushi maken, smaaktest of gewoon lekker knutselen: elke week een andere kinderactiviteit. Laat je schminken: je lievelingsdier, je favo personage of gewoon een stoere tattoo. Dorst? De meisjes van Twinkles & Sprinkles hebben zelfgemaakte limonade! 

Teveel eigenlijk om op te noemen. Dus kom vrijdag weer genieten van De Smaakmarkt.

Als je met de fiets komt plaats deze dan langs het weiland of in de rekken achter de kerk, De Zwaanstraat of Gasthuisstraat.

De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Activiteiten Wijk aan Zee (Sawaz) en het Toeristen Informatie Punt De TIP, in samenwerking met Cultural Village.

Wie de laatste nieuwtjes wil weten kijkt op www.facebook.com/smaakmarkt en verder vind je veel informatie op www.smaakmarkt.com. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing