De Smaakmarkt van 4 augustus met Scheepskameel

Door: Ab Jenema

IJMOND - Dat de Smaakmarkt ook dit jaar weer een publiekstrekker is, zal inmiddels wel duidelijk zijn. Na de Braziliaanse klanken van de afgelopen week gaat De Smaakmarkt nu op reis naar de Balkan met muziek van Scheepskameel, die opzwepende Balkanmuziek mixt met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ska-ritmes. 

Hun muziek is voorzien van oer-Hollandse teksten over onderwerpen waar zigeuners graag en veelvuldig over zingen: liefde (en de vaak schrijnende onmogelijkheid ervan), drank, dans en vuur. De band bestaat sinds begin 2016. Het is een bont gezelschap afkomstig uit het circus, het theater en gewoon van de straat. Zij vinden elkaar in hun liefde voor feest en melancholie. Scheepskameel brengt aanstekelijke, dansbare muziek, met een weemoedige ondertoon en een kleine knipoog

Ook op culinair gebied is er weer volop aanbod van over de hele wereld, met zomerse drankjes, bieren, bubbles en baksels en voor erna poffertjes, crêpes, Franse kaas, ijs of iets anders lekkers.
Aan de kinderen is ook gedacht. Pizzabakken, snoepsushi maken, smaaktest of gewoon lekker knutselen: elke week een andere kinderactiviteit. Laat je schminken: je lievelingsdier, je favo personage of gewoon een stoere tattoo. De meisjes van Twinkles & Sprinkles hebben zelfgemaakte limonade.

Dus kom vrijdag weer genieten van De Smaakmarkt. Als je met de fiets komt plaats deze dan langs het weiland of in de rekken achter de kerk, De Zwaanstraat of Gasthuisstraat.
De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Activiteiten Wijk aan Zee (Sawaz) en het Toeristen Informatie Punt De TIP, in samenwerking met Cultural Village.

Wie de laatste nieuwtjes wil weten kijkt op www.facebook.com/smaakmarkt en verder vind je veel informatie op www.smaakmarkt.com.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing